• G.ALTIN

    4.147,59

  • DOLAR

    38,7612

  • EURO

    43,6459

  • BIST 100

    9.390,51

  • BITCOIN

    $103.661

Ermenistan'da Türkiye kavgası! Mecliste birbirlerine girdiler: İkidar ve muhalefetin vekillerini kimse tutamadı!

Ermenistan'da Türkiye kavgası! Mecliste birbirlerine girdiler: İkidar ve muhalefetin vekillerini kimse tutamadı!

Ermenistan Ulusal Meclisi'nin bu sabahki oturumunda iktidar ve muhalefet partisi Türkiye için birbirine girdi. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Türkiye ile normalleşme adımlarına karşı muhalefet milletvekilleri 'Ermenistan'da soykırımı inkar eden ağır suç işlemiş sayılmalı' yasa tasarısını oylamaya sunmak istedi. Oturumu yöneten meclis başkanın yasa tasarısıyla ilgili açıklamalarının ardından kavga başladı.

Ermenistan medyasının haberine göre, Ermenistan Parlamentosu'nun bugünkü oturumunda hükümet ve muhalefet milletvekilleri arasında Türkiye kavgası çıktı. Kavga, Türkiye ile normalleşmek için ciddi adımlar atmaya başlayan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın çalışmalarının ardından başladı. 

Başkan Paşinyan'ın Türkiye normalleşmesi Ermenistan'daki muhalefet ittifakı "Armenia" tarafından tepkiyle karşılandı. Muhalefet ittifakı, Paşinyan'a karşı "Ermenistan'da soykırımı inkar eden ağır suç işlemiş sayılmalı" yasa tasarısını oylamaya sunmaya kalkıştı.

Ermenistan Ulusal Meclisi Başkanı Alena Simonyan'ın tasarı hakkındaki açıklamaları hükümet ve muhalefet milletvekillerini birbirine düşürdü.

TARTIŞMA ANİDEN FİZİKSEL ŞİDDETE DÖNÜŞTÜ 

Ermenistan Ulusal Meclisi Başkanı Alen Simonyan'ın Ermenistan kanadında iç çatışma yaşandığı iddialarına ilişkin açıklamasının ardından gerginlik daha da tırmandı. Simonyan, parti dışı üyelerin "Daşnaktsutyun partisi tarafından esir alındığını" söyledi. Simonyan'ın sözleri Ermenistan Milletvekili Garnik Danielyan tarafından hemen salondan itiraz edildi, ardından diğer muhalefet temsilcileri de tartışmaya katıldı.

Sosyal medyada yayınlan görüntülerde, muhalif milletvekili Gegham Manukyan ile iktidardaki Sivil Sözleşme fraksiyonu üyesi Vahe Ghalumyan arasındaki sözlü tartışmanın nasıl kavgaya dönüştüğü görüldü. Kavga çok kısa sürede büyüdü. 

OTURUMU ARA VERİLDİ 

Diğer milletvekilleri de kavgaya katıldı. Aren Mkrtchyan ve Narek Grigoryan, kendi meslektaşları tarafından engellenmeye çalışıldı. Birkaç dakika sonra devlet güvenlik görevlileri, çatışmaya katılanları ayırmak için salona girdi. Daha sonra konuşmacı 20 dakikalık bir ara verdiğini duyurdu.

Diğer 

Avatar
Zehra EVCİL