Yandex Metrica

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan'dan Türkiye itirafı: 'Çok geciktik'

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan'dan Türkiye itirafı: 'Çok geciktik'

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan, Ermenistan olarak Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi yönünde sağlıklı bir diyalog yürüttüklerini hatırlatarak bunun için çok geciktiklerini itiraf etti.

Dünya

04.07.2024, 01:27

Resmi temaslarda bulunmak üzere komşu ülke Gürcistan'a giden Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Azerbaycan'la yürütülen barış görüşmelerinden Türkiye ile ilişkilere kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Başkent Tiflis'te Gürcistan Dışişleri Bakanı İlia Darçiaşvili ile bir araya gelen Mirzoyan, düzenlenen ortak basın toplantısında Türkiye ile ilişkilere değinerek iki ülke arasındaki münasebetlerin normalleşmesi için sağlıklı bir diyalog yürütüldüğünü belirtti ve "Ermenistan, Türkiye ile ilişkilerini tam anlamıyla düzenlemeye ve ayrıca diplomatik ilişkileri kurmaya hazır. Bu konuda anlaşmalarımız var ve bu konuda ilerliyoruz. Türkiye ile sağlıklı bir diyaloğumuz var ve bunun gecikmiş olduğunu biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Fransa köpeklere gidiyor! Politico'dan çok sert Macron yorumu: Son akşam yemeği her şeyi anlatıyor! Fransa köpeklere gidiyor! Politico'dan çok sert Macron yorumu: Son akşam... Haberi Görüntüle

"1 AYDA TAMAMLARIZ"

Azerbaycan ile yürütülen barış anlaşması hakkında da konuşan Mirzoyan, "Ermenistan, (Azerbaycan ile) barış anlaşmasına olumlu bakıyor. Bu, çok şeffaf bir süreç. Bir aylık yoğun çalışmayla bu süreci tamamlayıp Azerbaycan'la bu önemli anlaşmayı imzalayabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Gürcistan Dışişleri Bakanı İlia Darçiaşvili ise iki ülke arasındaki ilişkilein giderek geliştiğini hatırlatarak kısa süre önce imzlanan stratejik ortaklık deklarasyonuna atıf yaparak yeni bir aşamaya geçtiklerini belirtti. Darçiaşvili, "Stratejik ortaklık deklarasyonu imzalanmasıyla ikili işbirliğimizin niteliksel olarak yeni bir düzeye taşındığını belirtmek gerekir. Bu yeni aşama, çok taraflı işbirliğimizde bir dönüm noktası oldu."

Gürcistan Dışişleri Bakanı, Azerbaycan ile Ermenistan ilişkilerinin düeltilmesine katkı sağlamaya hazır olduklarını belirterek şunları söyledi: "Komşularımızın ihtiyaçları ve imkanlarımız ölçüsünde bölgede yapıcı diyaloğun, istikrarın ve barışın geliştirilmesine katkıda bulunmaya devam etmeye hazırız. Ermenistan ile Azerbaycan arasında devlet sınırlarının belirlenmesi sürecinin başlatılması yönünde barışçıl bir şekilde alınan tarihi kararı memnuniyetle karşılıyor, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki barış anlaşması sürecinin olumlu dinamiğini sürdüreceğini umuyorum."

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading