Yandex Metrica

Ermenistan'dan Azerbaycan'a yeni teklif: Mutabık kalınan maddeleri içeren bir barış anlaşması imzalayalım

Ermenistan'dan Azerbaycan'a yeni teklif: Mutabık kalınan maddeleri içeren bir barış anlaşması imzalayalım

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e sınırda ikili görüşme teklifi yaptı. Paşinyan ayrıca Azerbaycan'la mutabık kalınan 13 madde üzerinden bir barış anlaşması yapmayı önerdi.

Dünya

01.09.2024, 00:07

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, başkent Erivan'da bir basın toplantısı düzenledi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e sınırda ikili görüşme yapmayı teklif ettiğini söyleyen Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in barış anlaşmasına katkı yapmaktan dolayı mutluluık duyacağına yönelik açıklamasıyla ilgili bu aşamda üç yerine iki taraflı görüşmeleri tercih ettiklerini ifade etti. Azerbaycan'da yapılacak 2024 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'na (COP29) katılıp katılmayacaklarının henüz belli olmadığını söyleyen Paşinyan, kararın daha sonra verileceğini belirtti. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e 30 Ağustos'ta barış anlaşması teklifi yaptığını belirten Ermenistan Başbakanı Paşinyan, barış anlaşmasının son taslağında 17 madde olduğunu, bu maddelerden giriş bölümü dahil 13'ü üzerinde tamamen mutabık kalındığını hatırlattı. Paşinyan, "Diğer 3 madde ise birden fazla cümleden oluşuyor. Ve bu maddelerin çoğunun özünde de mutabık kalınmıştır. Biz şunu öneriyoruz: Mutabık kalınan tüm maddeleri ve ifadeleri alıp bir barış anlaşması olarak imzalayalım." dedi.

Ne Harris ne Trump! Müslümanlar 3. yolu seçti: MAPAC ABD seçimlerinde Jill Stein'e destek verecek! Ne Harris ne Trump! Müslümanlar 3. yolu seçti: MAPAC ABD... Haberi Görüntüle

"ATEŞKES KONUSUNDA KARARLIYIZ"

Ateşkes anlaşmasının imzalanması konusunda kararlı olduklarını yineleyen Paşinyan, bölgesel bağlantıların Rusya'daki bazı ortakların, anlaşmanın mantığını aykırı açıklamaları nedeniyle açılmadığını, ülkesinin bağlantıları açmak istediğini savundu. Paşinyan ayrıca, toprak bütünlüğünü ve egeöenliklerini tartışma konusu yapmayacaklarını söyledi. 

Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) üyeliği ile ilgili de değerlendirmede bulunan Nikol Paşinyan, örgütten çıkış için bir tarih veremeyeceğini, ülkede bulunan Rus üsleriyle de şimdilik bir sorunları olmadığını bildirdi. Paşinyan, Ermenistan Sınır Muhafızlarının Zvartnots Uluslararası Havalimanı'nda görev yaptığını söyleyerek, önceden havalimanında görev yapan Rus Sınır Muhafızlarına teşekkür etti. Paşinyan, Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki Rus varlığına da artık ihtiyaç duyulmadığını dile getirdi.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading