Yandex Metrica

Esed rejimi İdlib'i vurdu: Ölü ve yaralılar var

Esed rejimi İdlib'i vurdu: Ölü ve yaralılar var

Esed rejimi kendi vatandaşlarını katletmeye devam ediyor. Esed rejimi ve İran destekli gruplar tarafından İdlib'de düzenlenen saldırıda 1 sivil hayatını kaybederken 9 sivil yaralandı.

Dünya

21.09.2024, 01:34

Beşşar Esed rejimi kendi vatandaşlarının kanını dökmeye devam ediyor. İç savaşın başladığı 2011 yılından beri muhalif adı altında vatandaşlarının üzerine bombalar yağdıran Esed rejimi, saldırılarında İran destekli gruplardan da yardım alıyor. Bu saldırılardan biri de bugün gerçekleşti. 

İdlib'in doğusunda bulunan Serakib ilçesindeki Esed rejimi ve İran destekli yabancı gruplar, İdlib'in batısındaki Taftanaz beldesine saldırdı. Edinilen bilgiye göre karaya atış yapılan silahlarla düzenlenen saldırıda 1 sivil hayatını kayberdeken 9 sivil yaralandı.

Savaşta bir ilk daha: Kamikaze hava savunma sistemi, Lancet'i, Zala'yı, Orlan'ı vuruyor Savaşta bir ilk daha: Kamikaze hava savunma sistemi, Lancet'i, Zala'yı,... Haberi Görüntüle

İDLİB'DE SİVİLLER ÖLÜYOR

Türkiye, Rusya ve İran'ın girişimleriyle 2017'deki Astana toplantısında gerginliği azaltma bölgeleri oluşturulması kararı alındı. Esed yönetimi İran destekli grupları ve Rusya'yı arkasına alarak bu 4 bölgeden 3'ünü ele geçirdi ve İdlib'e yöneldi. 

Türkiye'nin İdlib'de kanın durmasına yönelik çabaları 2018'de de devam etti. Türkiye, o yılın eylül ayında Rusya ile mutabakata varsa da saldırılar durmadı. Mayıs 2019'a kadar devam eden saldırılarda birçok sivil hayatını kaybetti. Türkiye, Rusya ile bir ez daha görüşüp yeni mutabakat imzaladı. Bu tarihten sonra ateşkes büyük ölçüde korundu. 2017-2020 yıllarında saldırılardan kaçan yaklaşık 2 milyon sivil, Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmek zorunda kaldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading