Yandex Metrica

Sitede Ara

Esed ve İran destekli gruplar boş durmuyor: İdlib'e düzenlenen saldırıda 4 sivil öldü, 11 sivil yaralandı

Esed ve İran destekli gruplar boş durmuyor: İdlib'e düzenlenen saldırıda 4 sivil öldü, 11 sivil yaralandı

Suriye'de Beşşar Esed, yanına aldığı İran destekli gruplarla sivil katliamı yapmaya devam ediyor. Rejim güçlerinin İdlib'e düzenlediği saldırıda 4 kişi yaşamını yitirirken 11 kişi yaralandı.

Dünya

24.09.2024, 02:30

Beşşar Esed rejimi kendi vatandaşlarının kanını dökmeye devam ediyor. İç savaşın başladığı 2011 yılından beri muhalif adı altında vatandaşlarının üzerine bombalar yağdıran Esed rejimi, saldırılarında İran destekli gruplardan da yardım alıyor. Bu saldırılardan biri de bugün gerçekleşti. 

200 zırhlı yok edildi! Son 24 saate rekor kayıp! Moskova kan kaybediyor 200 zırhlı yok edildi! Son 24 saate rekor kayıp! Moskova... Haberi Görüntüle

4 ÖLÜ, 11 YARALI

İdlib'in doğusunda bulunan Serakib ilçesinde mevzilenen Beşşar Esed rejimi güçleri ve İran destekli gruplar, İdlib ilinin kuzeyindeki Keferya köyüne karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırdı. Edinilen bilgiye göre saldırıda 4 sivil hayatını kaybetti, 11 sivil yaralandı.

Soykırımcı İsrail'den sözde 'güvenli bölgede' katliam! AB kınamakla yetindi Soykırımcı İsrail'den sözde 'güvenli bölgede' katliam! AB kınamakla yetindi Haberi Görüntüle

İDLİB'DE SİVİLLER ÖLÜYOR

Türkiye, Rusya ve İran'ın girişimleriyle 2017'deki Astana toplantısında gerginliği azaltma bölgeleri oluşturulması kararı alındı. Esed yönetimi İran destekli grupları ve Rusya'yı arkasına alarak bu 4 bölgeden 3'ünü ele geçirdi ve İdlib'e yöneldi. 

Türkiye'nin İdlib'de kanın durmasına yönelik çabaları 2018'de de devam etti. Türkiye, o yılın eylül ayında Rusya ile mutabakata varsa da saldırılar durmadı. Mayıs 2019'a kadar devam eden saldırılarda birçok sivil hayatını kaybetti. Türkiye, Rusya ile bir ez daha görüşüp yeni mutabakat imzaladı. Bu tarihten sonra ateşkes büyük ölçüde korundu. 2017-2020 yıllarında saldırılardan kaçan yaklaşık 2 milyon sivil, Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmek zorunda kaldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading