Yandex Metrica

Esir takası! 180 asker evine geri döndü: Arabuluculuğu Körfez ülkesi üstlendi

Esir takası! 180 asker evine geri döndü: Arabuluculuğu Körfez ülkesi üstlendi

Rusya-Ukrayna savaşı bu kez esir takası ile gündeme geldi. Artık birbirleriyle pek iletişim kuramayan iki çatışan taraf arasında büyük bir fikir alışverişi daha yaşandı. Başka bir değişimde Ukrayna ve Rusya'dan 90'ar asker memleketlerine döndü.

Dünya

26.06.2024, 11:40

2 bucuk yılı aşkın devam eden Rusya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ediyor. İki tarafından ağır kayıplar verdiği savaşta bu kez kayıp değil esir takası gündem oldu. Toplamda 180 Rus ve Ukrayna askeri takas edildi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky salı akşamı sosyal ağ X'te "Halkımız evde" ifadelerini kullandı.

Bunlar silahlı kuvvetlerin çeşitli birimlerinden askerler; bunların bir kısmı da Rusya şehri ele geçirmeden önce Mariupol'da savaşmış. Geri dönenler Kherson, Donetsk, Zaporizhia ve Luhansk bölgelerinde Rus işgaline karşı savaştı.

Zelensky, "Rusya esaretinde bulunan tüm insanlarımızı düşünüyoruz. Herkesin dışarı çıkması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Hem Ukrayna cumhurbaşkanı hem de Rusya Savunma Bakanlığı yaptıkları açıklamada Birleşik Arap Emirlikleri'ne arabulucu rolünden dolayı teşekkür etti.

Bridgewater üçgeni! Metafizik faaliyetlerle dolu lanetli bölge: Hayaletler, dev yılanlar ve pterodaktiller.... Bridgewater üçgeni! Metafizik faaliyetlerle dolu lanetli bölge: Hayaletler, dev yılanlar... Haberi Görüntüle

ARABULUCU BAE OLDU

Her iki taraf da serbest bırakılan ve mutlu askerlerin videolarını yayınladı. Moskova Savunma Bakanlığı, Telegram çevrimiçi hizmetinde, Rus askerlerinin tıbbi tesislerde tedavi ve rehabilitasyon için askeri nakliye uçaklarıyla Moskova'ya getirildiğini söyledi.

Savaşan iki taraf arasındaki son büyük esir değişimi, her iki tarafa da 100'er mahkumun iade edildiği Şubat ayında gerçekleşti. Saldırının başladığı Şubat ayından bu yana her iki ülke de yüzlerce mahkumu takas etti. Öldürülen askerlerin kalıntıları da düzenli olarak diğer ülkeye teslim ediliyor. Savaş esirlerinin değişimine ilişkin görüşmeler, Ukrayna ile Rusya arasında kalan son temaslar arasında yer alıyor. 

NATO savaşa hazırlanıyor: O bölgeye Avrupa'nın en büyük hava üssü kurulacak! NATO savaşa hazırlanıyor: O bölgeye Avrupa'nın en büyük hava üssü... Haberi Görüntüle

KAYIP BÜYÜYOR

Öte yandan harp alanında iki ülkenin kayıpları da artmaya devam ediyor. Rus ordusunun 24 Şubat 2022'den 25 Haziran 2024'e kadar Ukrayna'daki kayıpları (ölü ve yaralı) 536.840 olarak açıklandı. Son olarak Bir gün içinde 1.180 düşman askeri daha tasfiye edildi. 

Önceki 24 saat de dahil olmak üzere düşmanın askeri teçhizatındaki kayıpları: 

8.035 (+4) tank, 15.431 (+18) zırhlı savaş aracı, 14.281 (+35) topçu sistemi, 1.108 (+0) çoklu roketatar, 863 ( +0) hava savunma sistemi, 359 (+0) uçak, 326 (+0) helikopter, 11.413 (+31) operasyonel-taktik İHA, 2.324 (+1) seyir füzesi, 28 (+0) gemi/tekne, denizaltı 1 (+0), 19.362 (+58) araç ve yakıt deposu, 2.403 (+6) özel mühendislik ünitesi.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading