Yandex Metrica

Eski bakandan şok satırlar: Savaş makinesi bize dönecek, bu artık kaçınılmaz

Eski bakandan şok satırlar: Savaş makinesi bize dönecek, bu artık kaçınılmaz

Rus savaş makinesinin mutlaka kendilerine yöneleceğini ifade eden İngiltere eski Savunma Bakanı Ben Wallace, The Telegraph'taki çarpıcı makalesinde büyük savaşın kaçınılmaz olduğunu öne sürdü. 

Dünya

29.08.2024, 15:49

2019'dan 2023 yılına dek İngiltere kabinesinde Savunma Bakanlığı görevinde bulunan Ben Wallace, The Telegraph gazetesinde çarpıcı bir makale kaleme aldı. 

Rusya ile İngiltere arasında bir savaşın kaçınılmaz olduğunu ileri süren Wallace, Sovyetler'in çöküşü sonrası Rus ordusunun karşı karşıya kaldığı 'aşağılanmayı' bir kez daha yaşamak istemediğini vurguladı. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tarihsel süreçteki pek çok olaydan İngiltere'yi sorumlu tuttuğunu dile getiren Wallace, Rus ordusunun yakında mutlaka İngiltere'ye saldıracağından bahisle "Kaçınılmaz olana hazırlıklı olmalıyız" çağrısında bulundu. 

Katiller geri döndü: İşgal ordusu Tulkerim kentindeki hastaneleri kuşattı Katiller geri döndü: İşgal ordusu Tulkerim kentindeki hastaneleri kuşattı Haberi Görüntüle

POTEMKİN'İN KEMİKLERİNİ KAÇIRDILAR

Telegraph'taki makalesine "Putin savaş makinesini yakında İngiltere'ye çevirecek" şeklinde başlık atan Ben Wallace şu ifadeleri kullandı:

Ben Wallace zaman zaman The Telegraph gazetesine makale gönderiyor.

"Ekim 2022'de gecenin karanlığında Moskova'dan uzman birlikler Herson'daki St.Catherine Katedrali'ne gizlice girdi ve ünlü 18. yüzyıl Rus komutanı Grigory Potemkin'in kemiklerini çıkardı. Potemkin, İmparatoriçe Katerina'nın gözdesiydi ve 1783'te Kırım'ın ilhakında büyük rol oynamıştı. 

Kemiklerin nereye gittiğini kimse bilmiyor; belki Moskova'ya, belki Kırım'a... Ancak bu iş, Vladimir Putin'in emriyle yapıldı. Rusya liderini neyin harekete geçirdiğini merak ettiyseniz, bu tek hareket bile ipucu vermelidir: Tarihin Rusya için önemi...

Şubat 2022'ye kadar ulusal güvenlik kuruluşlarımıza, Putin'in mantıkla değil intikam, tarihsel miras ve romantizmle hareket ettiğini anlatmaya çalıştım. 

Sovyetler Birliği'nin halka yaşattığı suçları kabullenmiyor, tüm bunların bir Batı komplosu olduğuna inanıyorlar. Onlara göre Batı komploları olmasa dünya, İkinci Dünya Savaşı'nı Rusya'nın tek başına kazandığını görecek ve Soğuk Savaş asla yaşanmayacaktı; çünkü hem Doğu Almanya hem de Polonya hep Moskova'nın kucağında kalmak isteyecekti. 

Putin'in Haziran 2021'de kaleme aldığı "İkinci Dünya Savaşı'nın 75. Yıldönümünde Gerçek Dersler" başlıklı tuhaf makale, gerçekleri umutsuzca çarpıtıyor ve Rusya'yı dünyanın kurtarıcısı olarak gösteriyor. Polonya'nın işgaline ve parçalanmasına yol açan Nazi-Sovyet paktının İngiltere'nin çıkarına olduğunu iddia ediyor." 

İsrailli emekli Tümamiral Ayalon'dan itiraf gibi açıklama: 'Filistinlilerin topraklarını çaldık, bizimle savaşacaklar' İsrailli emekli Tümamiral Ayalon'dan itiraf gibi açıklama: 'Filistinlilerin topraklarını çaldık,... Haberi Görüntüle

DÜŞMANLARIMI OKUMAYA MOSKOVA'YA GİTTİM

"Yaklaşık bir yıl sonra Putin başka bir makale daha yazdı: Rusya ve Ukraynalıların Tarihsel Birliği Üzerine... Mein Kampf ya da bir Walter Scott romanının karışımı gibi okunuyor; kader, etnik milliyetçilik ve romantizm tek makalede toplanmış. 

24 Şubat 2022'de başlayan işgalden sadece 10 gün önce, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov ile görüşmek için Moskova'ya gittiğimde bir senaryo okumaya değil, düşmanlarımı okumaya gittim. 

Yalanların ne kadar derin, egoların ne kadar büyük olduğunu, onları neyin motive ettiğini ve etraflarındaki astların davranışlarını görmek istiyordum. 

Ayrılırken General Gerasimov'a askeri doktrininin 'kitleyi hazırlık ve seferberlikle nasıl değiştirdiğini' gördüğümü söylediğimi hatırlıyorum. O anda başka bir general eğilip 've acımasız sindirme' diye ekledi. 

Maske düşmüştü. En açıklayıcı olan ise Gerasimov'un koridorda bana yaptığı yorumdu: Bir daha asla aşağılanmayacağız. Eskiden dünyanın dördüncü ordusuyduk, şimdi birinci veya ikinciyiz. Biz ve Amerikalılar varız." 

Moskova'yı ziyareti sırasında Ben Wallace (sağdan ikinci)

Almanya'da Schengen krizi: Düzensiz göçü engellemek için sıkı denetim başlıyor Almanya'da Schengen krizi: Düzensiz göçü engellemek için sıkı denetim başlıyor Haberi Görüntüle

HEDEFTE ABD DEĞİL İNGİLTERE VAR

"Rusya'nın tepesindeki bu adamlar kendilerini tarihi yeniden yazan, Soğuk Savaş'ın sonunda hissettikleri aşağılanmayı düzelten ve yüzlerce yıldır hesaplaşan kişiler olarak görüyorlar. 

Rusya, kendi eylemleriyle kendini bir kez daha küçük düşürme konusunda çok iyi bir iş çıkarırken, Putin'in tarih versiyonunda Rusya'nın başarısızlıklarının merkezinde ABD değil, İngiltere'nin olduğunu fark etmeliyiz.

Putin'in çarpık anlayışına göre, Kırım Savaşı ve Çarların yenilgisinin sorumlusu bizdik. Hitler'in yükselişinin arkasında da biz vardık. Karşı devrimin de arkasındaydık; hatta casusluk teşkilatımız Sovyetler'in sonunu getirdi. 

Rus istihbaratının kıdemli üyeleri yakın zamanda şu yorumu yaptı: Kursk işgalinin arkasında İngiltere'nin olduğunu biliyoruz. Hayır biz değildik. 

Dürüst olalım: Putin bizden intikam almak istiyor. Savaş makinesini yakında İngiltere'ye çevirecek. 

Kaçınılmaz olana hazırlıklı olmalıyız."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading