Yandex Metrica

Eski başbakandan AUKUS tepkisi: 'ABD'nin 51'inci eyaleti haline geleceğiz'

Eski başbakandan AUKUS tepkisi: 'ABD'nin 51'inci eyaleti haline geleceğiz'

Eski Avustralya Başbakanı Paul Keating, İngiltere ve ABD ile yapılan AUKUS anlaşmasının Avustralya'yı ABD'nin 51'inci eyaleti haline getireceğini savundu.  

Dünya

08.08.2024, 23:35

Avustralya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri (AUKUS) ülkeleri tarafından ilan edilen güvenlik paktına yönelik eleştiriler sürüyor. 

Eski Avustralya Başbakanı Paul Keating,  AUKUS anlaşmasına tepki, gösterdi. Avustralya'daki ABC yayın kuruluşuna konuşan Keating, ABD, İngiltere ve Avustralya'nın dahil olduğu ve nükleer denizaltı teknolojisi alanında işbirliğini öngören AUKUS anlaşmasının ülkesini bir hedef haline getirdiğini belirtti.

Krizi Türkiye çözecek! İngilizler dünyaya duyurdu: MİT o ülkede harekete geçti Krizi Türkiye çözecek! İngilizler dünyaya duyurdu: MİT o ülkede harekete... Haberi Görüntüle

'AVUSTRALYA, ABD'NİN 51'İNCİ EYALETİ HALİNE GELECEK'

Anlaşma kapsamında ABD'nin Avustralya'nın her yerinde üs açacağını söyleyen Keating, "AUKUS'un asıl amacı Avustralya üzerinde askeri kontrol oluşturmak. Sonunda ne olacak biliyor musunuz? Avustralya, ABD'nin 51'inci eyaleti haline gelecek." dedi.

Keating, Avustralya'nın kendi kendini savunabileceğini belirterek, "ABD'nin arkasında sarkan bir çift ayakkabı olmamıza gerek yok." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading