Eski milletvekili Bob Seely Uyardı: Putin'in füzeleri Londra'yı hızla vurabilir!

Eski milletvekili Bob Seely Uyardı: Putin'in füzeleri Londra'yı hızla vurabilir!

İngiliz eski milletvekili Bob Seely, "Putin'in füzeleri Londra'yı dakikalar içinde yok edebilir" uyarısında bulundu. Britanya'nın kendi Demir Kubbe savunma sisteminin acilen yatırım yapılmasını sağladığını vurgulayan Seely, İngiltere'nin savunma hazırlıklarını artırması gerektiğini belirtti.   

Dünya

03.10.2024, 12:14

İngiliz eski Muhafazakar Parti milletvekili Bob Seely, Dailymail gazetesi için “Putin'in füzeleri Londra'yı dakikalar içinde yok edebilir işte bu yüzden kendi Demir Kubbe'mizi inşa etmeliyiz” başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı. Seely, İngiltere ve Rusya arasında gerilimin tırmandığını “Başkan Vladimir Putin'in rejimi kendisini bizimle çatışma halinde görüyor” sözleriyle ifade etti.

Seely, Ukrayna’da kazansa da kaybetse de Rusya’nın artık Batı ile açık ya da gizli bir çatışmaya girmeye kararlı olduğu belirtti. 

İHA'LAR YAPAY ZEKA İLE ENTEGERE OLUYOR 

Rusya’nın her ay yüzlerce İHA ürettiğini ifade eden Seely, İHA üretiminin maliyetinin giderek azaldığını ve birkaç yıl içinde bu İHA’ların yapay zeka ile birbirlerine bağlanarak ölümcül sürüler halinde uçacaklarını hatta 5 ila 10 yıl içerisinde küçük çaplı eylem gruplarına satılacağını söyledi.

Rusya ile sınır komşusu olan Polonya’nın kendi savunma sistemleri oluşturduğunu belirten Seely, “Almanya, NATO projesinin bir parçası olarak toplam maliyeti 4 milyar Sterlin olan kendi füze savunma sistemini tedarik edeceğini açıkladı” dedi.

TEREDDÜT EDERSEK BAŞKA ÜLKENİN TEKNOLOJİSİNİ SATIN ALIRIZ 

Seely yazısına, “İngiltere'nin kendisini savaşa hazırlaması ve Demir Kubbe'nin kendi versiyonuna yatırım yapması gerekiyor. Tereddüt edersek, başkasının teknolojisini satın alma riskiyle karşı karşıya kalırız ve geç kalmış oluruz.” ifadesine yerr verdi. 

Rus televizyonlarındaki uzmanların “denizaltından fırlatılacak füzelere karşı İngiltere savunmasız kalacaktır” değerlendirmelerini işaret eden Seely, özellikle NATO görevindeyken ülkesinin daha bir saldırıya açık hale geleceğinin altını çizdi.

EĞER ŞİMDİ YAPMAZSAK ÇOK GEÇ KALACAĞIZ 

Seely, “Bu nedenle, daha geniş bir NATO kalkanının parçası olarak hava saldırılarına karşı kendi savunma sistemimizi inşa etmeliyiz. Müttefiklerimiz kendilerini korumak için acele ederken, biz adım dahi atmadık. Bu tür projelerin ne kadar uzun sürdüğü göz önüne alındığında, eğer şimdi geliştirmeye başlamazsak çok geç olacak.” değerlendirmesi yaptı.

NATO ORTAKLARIMIZLA BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ 

Seely ayrıca, “Avrupa çapında bir savunma sistemi geliştirmek için Avrupa'daki NATO ortaklarımızla birlikte çalışmamız gerekiyor. Aynı zamanda atılan bir füzenin kıyılarımıza ulaştığı an için hazır olmalıyız” dedi.

İngiltere’nin ada ülkesi olduğunu belirten Seely, ülkesinin sınır komşularında düşman bulunmadığı ancak Ortadoğu’nun ve Doğu Avrupa’nın savaşta olması sebebiyle küresel barışın da istikrarsız olduğu değerlendirmesi yaptı.

Bob Seely, hayali bir 2044 senaryosunda, Londra'nın İran destekli İHA'larla ilgili görünümlerini ve bu saldırıların başarısız olduğunu belirtti. Başarısızlığın nedeni, İsrail'in benzer bir savunma sistemi olan Demir Kubbe'nin kurulmasıydı.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading