Yandex Metrica

Eski Rum bakandan 50 yıl sonra gelen itiraf: Türk çocukları öldürüldü

Eski Rum bakandan 50 yıl sonra gelen itiraf: Türk çocukları öldürüldü

Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin Eski Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Kıbrıs Türklerinin EOKA tarafından katledildiğini yazdı. Rumların katliam yaptığı Muratağa ilkokulu öğrencilerinin son fotoğrafını paylaşarak; ''Tüm çocuklar EOKA B tarafından öldürüldü'' dedi.   

Dünya

26.08.2024, 11:35

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi eski Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli'den 50 yıl sonra dikkat çeken bir itiraf geldi.

Markulli, Rumların katlettiği Kıbrıs Türkü çocukların fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak Rum yönetimini katliamı gerçekleştirenlere karşı adım atmamakla suçladı.

Sosyal medya hesabından 1974 yılındaki Muratağa katliamında öldürülen ilkokul çocuklarının çektirdikleri son fotoğrafı paylaşan Markulli, Kıbrıs Türklerinin EOKA-B tarafından öldürüldüğünü itiraf etti.

O ülkeden Türk vatandaşlarına vize muafiyeti: 15 yaş altı ve 50 yaş üstü faydalanabilecek O ülkeden Türk vatandaşlarına vize muafiyeti: 15 yaş altı ve... Haberi Görüntüle

''TÜRK ÇOCUKLARI ÖLDÜRÜLDÜ''

Kıbrıs Türklerinin EOKA-B tarafından öldürüldüğünü itiraf eden Markulli, "Tüm çocuklar, EOKA-B tarafından öldürüldü. Bu fotoğraf, yaşanan trajediyi bir kez daha ortaya koyuyor. Katliamın faillerinin bilinmesine rağmen Rum yönetiminin bu konuda hiçbir adım atmadığına dikkati çekti.

Markulli, katillerin bilinmesine rağmen Rum yönetiminin bir adım atmadığını belirterek ''Bu iğrenç suçlardan dolayı kimse cezalandırılmadı'' ifadelerini kullandı. 

Avrupa sular altında! Kırmızı alarm verildi: 5 ülkede can kaybı katlanarak artıyor Avrupa sular altında! Kırmızı alarm verildi: 5 ülkede can kaybı... Haberi Görüntüle

KAPAK FOTOĞRAFI YAPTI 

Rum eski Bakan Markulli aldığı tepkiler üzerine Rumların katlettiği Türklerin fotoğrafını 'kapak fotoğrafı' yaptı.

Markulli'nin hesabının altına yorum yapan bazı Rum kullanıcılar, söz konusu katliamdan haberlerinin olmadığını savundu. Bazı kullanıcılar da katliamın gerekçelerinin bulunduğunu iddia etti.

Türkiye'ye vermemek için binbir takla atmışlardı! O savaş uçağının bilgileri çalındı: ABD'de köstebek krizi Türkiye'ye vermemek için binbir takla atmışlardı! O savaş uçağının bilgileri... Haberi Görüntüle

8 YIL ÖNCE DE PAYLAŞMIŞTI

Öte yandan Markulli'nin bu paylaşımının GKRY'de görev yapmış bir yetkili tarafından sivillere yönelik Muratağa'daki katliamı kabullenme anlamında ilk olma özelliği taşıdığı bildirildi.

Eski Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, 8 yıl önce de Muratağa-Atlılar'da katliama uğrayan Kıbrıs Türklerinin toplu mezarlarının fotoğrafını paylaşmıştı.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading