Eurofighter çok yakında Türkiye'nin envanterinde! Yunan basını titreyerek duyurdu: Ankara ambargoyu deldi

Eurofighter çok yakında Türkiye'nin envanterinde! Yunan basını titreyerek duyurdu: Ankara ambargoyu deldi

Türkiye'nin attığı her adımı yakından takip eden Yunan basını korku içerisinde Ankara'nın Eurofighter hamlesini analiz etti. Yunan merkezli DefencePoint'te yer alan haberde, "Airbus, başta Almanya olmak üzere siyasi engellere rağmen Türk Hava Kuvvetlerinin Avrupalı ​​Eurofighter savaş uçaklarını güvence altına almaya bir adım daha yaklaştığını bildirdi." ifadeleri kullanıldı.  

Dünya

01.10.2024, 17:43

Airbus'ın Türkiye'deki başkanı Simon Ward'ın Tolga Özbek'e verdiği röportajı okuyucularına aktaran Yunan basını, "Ward, Türkiye'nin Eurofighter savaş uçaklarını alma ihtimalinin çok yakın olduğunu söyledi. Almanya'nın direnişine rağmen Eurofighter konsorsiyumunda kilit rol oynayan Airbus, Türkiye'nin savunma atılımına köprü olma konusunda istekli görünüyor ve sanayinin siyasi engellerin kaldırılmasında sıklıkla üzerine düşen rolü oynadığını gösteriyor." dedi.

Soykırım ortağı Biden'dan Ortadoğu açıklaması: 'Topyekün bir savaş çıkabilir' Soykırım ortağı Biden'dan Ortadoğu açıklaması: 'Topyekün bir savaş çıkabilir' Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE ALMAN AMBARGOSUNU KIRACAK"

Ward'ın "Airbus, siyasi düzeydeki sorunların aşılması için çok fazla destek sağlıyor. Eurofighter'ı yakında Türkiye'de görebiliriz" sözlerini alıntılayan Yunan basını, "Ward özellikle, Türkiye'nin ilk aşamada 20 Eurofighter satın almakla ilgilendiğini ifade ettiğini, gelecekte bu sayının 40'a çıkma ihtimalinin bulunduğunu ifade etti. Görüşmeler devam ediyor ve Türk cumhurbaşkanı yakın zamanda konuyu Şansölye Soltz ile de tartıştı." yorumunu yaptı.

Eurofighter Typhoon, Avrupa Birliği yapımı çok amaçlı, 4.5 nesil, çift motorlu, kanart delta kanatlı, çok rollü savaş uçağı

Eurofighter Typhoon, Avrupa Birliği yapımı çok amaçlı, 4.5 nesil, çift motorlu, kanart delta kanatlı, çok rollü savaş uçağı

Aynı zamanda Türk Hava Kuvvetlerinin, ülkenin askeri misyonlarına önemli esneklik sağlayan A400M nakliye uçağının kullanımından tamamen memnun olduğuna dikkat çeken Yunan basını, "Ancak Türkiye'nin bütçe sıkıntısı çekmesi nedeniyle bu tür programların devamı mali olanaklara bağlı." yorumunu yaptı.

“Bu tür projelerde asıl sorun para ve bütçedir. Dünyanın geri kalanı gibi Türkiye de bütçesini sıkılaştırıyor. Ancak şimdilik Türkiye'nin öncelikli projesi savaş uçaklarıdır."

Netanyahu emri ABD'den verdi: İsrail'in soykırımcı yetkilileri Beyrut'taki saldırıyı komuta merkezinde izledi Netanyahu emri ABD'den verdi: İsrail'in soykırımcı yetkilileri Beyrut'taki saldırıyı komuta... Haberi Görüntüle

HÜRJET'E KARŞILIK A400M

Habere devam eden Yunan basını, "Ward, İspanya'nın, HÜRJET eğitim uçağının satın alınması karşılığında A400M siparişlerini Türkiye'ye devretme çabalarına da değindi, ancak bunların iki devlet arasında müzakere olduğunu vurguladı." yorumunu yaptı.

Ward, Türkiye'nin tanker uçak filosunu yenileme planına da değinerek, bunun Türk hava kuvvetleri için savaş uçaklarından sonra bir öncelik olduğunu kaydetti diyen Yunan basını, "Planda 7 yeni uçağın satın alınması yer alıyor ve Airbus, yeni veya kullanılmış uçaklar ve farklı motor türleri gibi çeşitli seçenekleri tartışıyor." dedi.

Habere Tepki Ver

7

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading