Sitede Ara

Eurofighter'a kapı mı açılıyor? Almanya satışa onay verdi: 100 RAM füzesi SeaHake torpidosu envantere girdi

Eurofighter'a kapı mı açılıyor? Almanya satışa onay verdi: 100 RAM füzesi SeaHake torpidosu envantere girdi

Alman medyası Spiegel'in haberini manşetine taşıyan Yunan medyası Berlin hükümetinin 100 RAM füzesi ve SeaHake torpidosu satışını onay verdiğini belirterek, "Eurofighter kapısı Türklere açılıyor" yorumunu yaptı. 

Dünya

07.10.2024, 15:30

Yunanistan merkezli OnAlert gazetesinde yer alan haberde, "Alman medyası Spiegel'e göre federal hükümet, birkaç milyon değerindeki Alman teçhizatının Ankara'ya satışına 'yeşil ışık' yaktı. Görünüşe göre, Almanya'nın Türkiye'ye silah ihracatı politikasında büyük bir değişiklik var" ifadeleri kullanıldı.

İşgalci İsrail'e sınırda ağır darbe! Birlik komutanı dahil çok sayıda asker öldü İşgalci İsrail'e sınırda ağır darbe! Birlik komutanı dahil çok sayıda... Haberi Görüntüle

ALMANYA'DAN TÜRKİYE'YE YEŞİL IŞIK

Almanya, son yıllarda Ankara ile bu alanda "soğuk" ilişkiler nedeniyle Türkiye'ye silah satışını önemli ölçüde azaltmıştı diyen Yunan basını, "Ancak artık Berlin'in bu tutumu değişiyor gibi görünüyor." yorumunu yaptı.

Habere devam eden Yunan basını, "Spiegel'in haberine göre MBDA Deutchland, Türk fırkateynleri için 100 RAM hava savunma füzesinin yanı sıra 156 milyon euro değerindeki Thyssenkrupp SeaHake torpidolarının Türkiye'ye satılması için izin aldı." dedi.

Siyonisti durdurma eylemi! Hamas'tan dünyaya Cuma çağrısı: Öfke Cuması'na katılın! Siyonisti durdurma eylemi! Hamas'tan dünyaya Cuma çağrısı: Öfke Cuması'na katılın! Haberi Görüntüle

"EUROFIGHTER KAPISI ARALANDI"

Ayrıca çeşitli Alman silah şirketlerine aşağıdakiler için yeşil ışık yakıldı diyen Yunan basını;

"* U20 denizaltılarının modernizasyonuna yönelik ekipman paketleri

* 1,9 milyon euro değerinde korvet ve fırkateyn motor parçaları tedariği. 

Tüm sözleşmelerin toplam tahmini değeri 336 milyon euro civarında olabilir." ifadelerini kullandı.

Karşılaştırıldığında, 2023 yılında 17 küçük projede Türkiye'ye silah ve teçhizat satışı yalnızca 1,22 milyon avroya onaylandı diyen OnAlert gazetesi, ayrıca Türkiye'nin ​​Eurofighter savaş uçaklarını satın alma girişiminde tek engelinde ortadan kalkabileceğini belirtti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading