Evi yıkılana 750 dolar yardım vaadi ülkeyi karıştırdı: Katliam çetesini kasırga vurdu! İşte 'Helene' bilançosu

Evi yıkılana 750 dolar yardım vaadi ülkeyi karıştırdı: Katliam çetesini kasırga vurdu! İşte 'Helene' bilançosu

Amerikan halkı günlerdir Helen Kasırgası şokunu yaşıyor. Ülkenin güneydoğusunu vuran kasırga, binlerce evin tahrip olmasına yol açtı. Geçtiğimiz hafta Ukrayna'ya 2,5 milyar dolarlık ek yardım paketi açıklayan Joe Biden-Kamala Harris yönetimi, evi yıkılan Amerikalılara tek seferlik 750 dolar yardım vaat edince ortalık birbirine girdi. 

Dünya

04.10.2024, 16:21

Gazze soykırımının baş aktörü ABD, Helene Kasırgası ile boğuşuyor. 2005 yılındaki Katrina'dan bu yana gerçekleşmiş en büyük doğal felaket olarak gösterilen Helene Kasırgası, ülkenin güneydoğusunda hayatı felç etti. 

Sel baskınları birkaç gün içerisinde Kuzey Carolina, Georgia ve Florida bölgesinde 200'den fazla Amerikalının ölümüne yol açtı. 

Binlerce evin ağır hasar gördüğü, birçoğunun sular altında tamamen paramparça olduğu felaket, 780 bin evi elektriksiz bıraktı. Kasırga sırasında kaybolan 500'ü aşkın kişiye hâlâ ulaşılamadı. 

ABD Başkanı Joe Biden hasarlı bölgeyi ziyaret ederek halka moral vermeye çalışırken cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump da sel bölgesine gidip dayanışma mesajı verdi. 

ABD Başkan Yardımcısı ve kasım ayındaki seçimlerde başkan adayı olan Kamala Harris ise felaketzedelere yönelik yardım vaadiyle birdenbire ülke gündemine oturdu. 

Beyrut'ta gerilim tırmanıyor: İsrail’in hava saldırısında 6 can kaybı Beyrut'ta gerilim tırmanıyor: İsrail’in hava saldırısında 6 can kaybı Haberi Görüntüle

750 DOLARI GÜLE GÜLE HARCAYIN 

Kamala Harris, sel baskınları ve fırtına nedeniyle evini kaybeden Amerikalılara bir kereliğe mahsus 750 dolar maddi yardım yapılacağını açıkladı. Tayfun mağdurlarına verilecek desteğin 750 dolarla sınırlı kalması Amerika'da gündemi altüst etti. 

Yıkılmış evleri yeniden yapmayı vaat etmeyen ve yardım miktarını acil ihtiyaçlar için 750 dolar şeklinde belirleyen Harris ülke genelinde alay konusu oldu. Cumhuriyetçiler yardım miktarının gülünç derecede düşük olduğunu belirtirken, Harris'e Demokrat Parti destekçileri bile tepki gösterdi. 

750 dolarlık destek açıklamasından sonra Kamala Harris'e tepkiler çığ gibi büyüyor.

Biden yönetiminin geçtiğimiz hafta Ukrayna'ya 2,5 milyar dolar tutarında yeni bir askerî yardım paketi açıkladığını hatırlatan sosyal medya kullanıcıları ise kendi vatandaşına 750 doları reva gören Biden-Harris ikilisini adeta topa tuttu. 

"Hükümetiniz sizden nefret ediyor" başlığıyla yayınlanan çok sayıda paylaşımda ayrıca, ABD topraklarına girmeyi başaran kaçak göçmenlere devletin acil ihtiyaç giderleri kapsamında kişi başına 2 bin 375 dolar ödediği hatırlatıldı. 

Helene Kasırgası'nın ülkede olumsuz etkilediği kişi sayısının 4 milyonu geçtiği belirtiliyor. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading