Yandex Metrica

DOLAR

32.58

%0.18 expand_less

EURO

35.37

%0.66 expand_less

ALTIN

2467.70

%0.17 expand_less

BIST

10872.56

%1.78 expand_less

BTC ($)

58084.82

%-2.5 expand_more

Sitede Ara

Reklam

F-16 ararken Su-27 buldular! İskender M vurdu, savaş uçağı küle döndü

Batı'dan Ukrayna'ya hibe edilecek olan F-16'lar için ava çıkan Rus birlikleri Ukrayna'nın Poltava bölgesindeki Mirgorod havaalanını vurdu. Rusya'nın İskender M füzeleriyle düzenlediği saldırının ardından 7 Ukraynalı Su-27 savaş uçağı kül oldu.

Dünya

02.07.2024, 13:02

Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Poltava bölgesindeki Mirgorod havaalanına düzenlenen saldırının Ukraynalı savaş uçaklarının otoparkını vurduğunu duyurdu. 

Yapılan açıklamanın devamında Rusya Savunma Bakanlığı, "Rusya Silahlı Kuvvetlerine ait İskender-MOTRK mürettebatının başlattığı toplu saldırı sonucunda 5 adet operasyonel Su-27 ve onarım aşamasındaki 2 adet çok rollü Su-27 imha edildi" denildi.

Rumları korkutan sözler: Güney Kıbrıs soykırıma destek verirse Türkiye'nin müdahale hakkı doğar Rumları korkutan sözler: Güney Kıbrıs soykırıma destek verirse Türkiye'nin müdahale... Haberi Görüntüle

F-16'LARI BURADA SAKLAYACAKLARDI

27 Haziran'da Rusların, Ukrayna'nın batısındaki küçük Starokostiantyniv kasabasına, özellikle de kasaba yakınındaki önemli hava üssüne saldırdığı ve Batı'nın yakında Ukrayna'ya vereceği ilk F-16'ların burada bulunabileceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Askeri analistler, Rusların muhtemelen F-16'nın taşıma ve operasyonel yeteneklerini daha da zorlaştırmak için pistler ve depolama tesisleri gibi hava üssü altyapısını hedef aldığını söylüyor.

Hizbullah ateşle oynuyor! Nasrallah'tan Kıbrıs'a tehdit: Üslerinizi açarsanız sizi vururuz! Hizbullah ateşle oynuyor! Nasrallah'tan Kıbrıs'a tehdit: Üslerinizi açarsanız sizi vururuz! Haberi Görüntüle

170 F-16 KARADENİZ'E DOĞRU YOLA ÇIKACAK

NATO üyesi Danimarka, Hollanda ve Norveç'in Ukrayna hava sahasının savunması için  Kiev yönetimine F-16 göndereceğini duyurmuştu. Bu ülkelere ek olarak Belçika'da envanterinde bulunan 52 adet F-16'dan 30'unu 2028 yılına kadar Kiev'e göndereceğini bildirmişti.

Rus ordusuna karşı filosunu genişletmek isteyen Ukrayna ayrıca Yunanistan Hava Kuvvetleri'nin satışa koyduğu 32 adet F-16'ya da talip oldu. Belçika, Yunanistan, Hollanda, Danimarka ve Norveç'in F-16 savaş uçaklarını Ukrayna'ta tastamam göndermesi durumunda uçak sayısı 170'i geçmiş olacak.

İş makinesi tarihe kepçe attı: 4000 yıllık sır ortaya çıktı! Akıllara durgunluk veren keşif İş makinesi tarihe kepçe attı: 4000 yıllık sır ortaya çıktı!... Haberi Görüntüle

357 UÇAK HASAR GÖRDÜ

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'na göre, Ukrayna, savaşın başlangıcından bu yana (2 Haziran 2024 itibarıyla) toplam 357 uçağı düşürdüğünü iddia ediyor. Rusya'nın kayıplarının coğrafi olarak doğrulanmış görüntülere dayanılarak hesaplandığı Oryx veritabanı, 24 Şubat 2022'den bu yana toplam 114 Rus uçağının imha edildiğini veya hasar gördüğünü bildiriyor.

Ukraynalılar toplam 31 Su-25'i hizmet dışı bıraktı. Askeri uzmanlar gerçek rakamların Oryx ve Ukrayna tarafından bildirilen rakamlar arasında bir yerde olduğuna inanıyor.

Mayıs ayında dokuz savaş uçağının düşürülmesi doğrulanmasa bile,  Kiev birlikleri halihazırda havada büyük başarılar elde etti: Örneğin, uzmanların bir saldırı olarak gördüğü bir Rus A-50 casus uçağının düşürülmesi doğrulandı. Putin'in ordusuna ciddi bir darbe. ISW, Şubat ayındaki bu saldırının ardından Rusya'nın doğu Ukrayna'daki hava saldırılarında bir azalma olduğunu kaydetti.

Mühimmat eksikliği ve aynı zamanda personel eksikliği nedeniyle Ukrayna aylardır savunmada kaldı. Rusya, Mayıs ayı başında Kharkiv yakınlarında kara saldırısına başladı.  Kiev'e yeni mühimmat teslimatları yavaş yavaş geliyor. Ukrayna cephede yeniden inisiyatif almayı umuyor. Bu yaz  Kiev'in uzun süredir vaat edilen F-16 savaş uçaklarını da Batı'dan alması planlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

3

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading