F-16'ların sesi Yunan'ı ürküttü! Adalarda kırmızı alarm! 'Türklerin gizemli savaş uçağını gördünüz mü?'

F-16'ların sesi Yunan'ı ürküttü! Adalarda kırmızı alarm! 'Türklerin gizemli savaş uçağını gördünüz mü?'

Türk F-16'larının sesinden tedirgin olan Yunan basınıda dikakt çeken bir haber yer aldı. Yunan merkezli Tovima gazetesi, "Türklerin Yunan adaları boyunca dört F-16'yı hareket ettirdiğine dair güvenilir bilgi elde edildiğinde bir tür alarm çalındı." ifadelerini kullandı.

Dünya

08.07.2024, 17:57

Yunanistan merkezli Tovima gazetesinde yer alan haberde "Her şey, Türklerin dört F-16'yı Türkiye'nin doğusundaki bir üsten (Suriye sınırına doğru) hareket ettirdiğine ve onları Yunan adalarının üzerinden batıya doğru hareket ettirdiğine dair güvenilir bilgilerin ortaya çıkmasıyla başladı." ifadeleri yer aldı. 

Söz konusu haberin devamında, "Beklendiği gibi bu bir tür alarm sinyali veriyordu ve Pentagon'daki kurmaylar, Ege'de gerginlik zemininde hiçbir emarenin bulunmadığı ama genel olarak Türkiye'nin ilişkilerinde bu hamlenin ne anlama geldiğini yorumlamaya çalışıyordu." denildi.

Katar Emiri Al Sani'den dünyaya Gazze ve Lübnan çağrısı: 'Konuşmanın bir anlamı yok' Katar Emiri Al Sani'den dünyaya Gazze ve Lübnan çağrısı: 'Konuşmanın... Haberi Görüntüle

"GİZEMLİ UÇAKLARI GÖRDÜK"

Daha sonra Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın tam olarak ne olduğunu görmek için orduya tanıtmaya çalıştığı ileri teknolojiyi çalıştırmaya başladığını belirten Yunan medyası, "Özellikle Dijital Yönetişim Bakanı Dimitris Papastergiou ile çalıştıktan sonra gizem çözüldü." ifadelerini kullandı.

Teknolojinin Türk F-16'larının rotasını belirlediğini iddia eden Yunan medyası, "Türk savaşçıların yer değiştirmesi geçici gibi görünüyor ve kalıcı hava üssünde havalimanı pistinde çalışmalar yürütüldüğü görünüyor" denildi.

Katil BM kürsüsünde! Türk heyeti salonu terk etti Katil BM kürsüsünde! Türk heyeti salonu terk etti Haberi Görüntüle

MIÇOTAKIS ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK

Öte yandan Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD'de bir araya geleceğini ifade eden Yunan basını, Mitsotakis'in Beyaz Saray'da düzenlenecek yemekte Erdoğan'ın yanında oturacağını iddia etti. 

Ayrıca Mitsotakis'in ABD Başkanı Biden ve ABD'li kanaat önderleri de görüşmeler yapacağını bildirdi. Ayrıca Tovima, Yunan ABD Büyükelçisi ile açık bir tartışmaya katılacak ve ABD Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Nadia Sandlow ile bir görüşme yapacak dedi.

Papa'dan Lübnan için uluslararası topluma çağrı Papa'dan Lübnan için uluslararası topluma çağrı Haberi Görüntüle

KIBRIS MESELESİ ELE ALINACAK

Habere devam eden Yunan medyası, "NATO Zirvesi'nin hemen ardından Başbakan Washington'dan New York'a gidecek ve burada Cuma günü BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir toplantı yapacak. Tartışma konuları, Yunanistan'ın 2025-26 yılları arasında iki yıl boyunca Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi olmayan üyesi olma pozisyonunu üstlenmesi ve tabii ki Kıbrıs meselesi olacak." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading