Yandex Metrica

Sitede Ara

F-35'e kafa tutacak! Gökyüzüne taze kan! Su-57 teslimatı savaşta dengeleri değiştirecek

F-35'e kafa tutacak! Gökyüzüne taze kan! Su-57 teslimatı savaşta dengeleri değiştirecek

F-35'lere kafa tutacağı iddia edilen Rusya'nın gizli jetinin ilk partisi resmen duyuruldu. Savaşta deneleri değiştirecek hamle olarak lanse edilen  Su-57'ler Putin'in elini güçlendirdi. 

Dünya

22.09.2024, 15:58

Rusya'nın gizli jeti ilk partisini duyurdu ancak Su-57 henüz Putin'in prestij uçağının neler başarabileceğini göstermedi. Justin Bronk, Kraliyet Hizmetleri Savunma ve Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü'nün (RUSI) havacılık analistinin yazdığı gibi, "Rusya'nın askeri gururunun temel bir parçası olan, zaten uzun süredir sıkıntı çeken bir uçak programına ciddi bir darbe gördü"

Bronk, Haziran ayında Ukrayna'nın insansız hava aracı saldırısı sonucu Akhtubinsk'teki 929. Devlet Uçuş Test Merkezi Başkan Yardımcısı Chkalova'da yerde bulunan Sukhoi Su-57 "Felon"un muhtemelen hasar göreceğinden bahsetti. 

Military Watch Magazine'in haberine göre, Vladimir Putin'in hava kuvvetleri artık bu türden yeni savaş uçaklarını almaya hazırlanıyor. 

Fransa'dan pahalı, Fransız sömürgesi! Halk, hayat pahalılığını protesto edince askeri müdahale gecikmedi Fransa'dan pahalı, Fransız sömürgesi! Halk, hayat pahalılığını protesto edince askeri... Haberi Görüntüle

SAVAŞTA DENGELERİ DEĞİŞTİREBİLİR Mİ?

Resmi küresel hava kuvvetleri endeksine göre Rusya'da şu anda 14 adet Su-57 uçağı bulunuyor. Uçak, esas olarak gizlilik teknolojisiyle karakterize edilen ve ABD F-35 Lightning II ve F-22 Raptor'a rakip olan beşinci nesilden biridir. Endekse göre 62 makine daha sipariş edildi. Defense News dergisi, 2027 yılı sonuna kadar toplam 76 adet üretileceğini bildiriyor. Görünüşe göre planlama 2019'dan beri devam ediyor.

Flugrevue dergisi, Rus Hava Kuvvetlerinin sözde en gelişmiş savaş uçağı stoklarını mümkün olan en kısa sürede artırmak istediğini yazıyor. Üretici bu amaçla yeni üretim tesislerini devreye aldı. Flugrevue yazarı Patrick Hoeveler'in yazdığı gibi "Yine de hedefler iddialı olmaya devam ediyor."

Uçağın üretiminin, 2023'te teslim edilen on iki makineye kıyasla bu yıl yüzde 67 oranında artması bekleniyor; Military Watch, bunun, bu yılın sonunda 20 makinenin ön saflarda kullanıma hazır olması gerektiği anlamına geldiğini yazıyor ve ardından envanterin iki katına çıkarak toplam 42 makineye çıkacağını varsayıyor; Bu bakımdan bu tipin fiili filo gücüne ilişkin farklı rakamlar ortalıkta dolaşıyor.

Su-57 , Ukrayna hava savunmasının ulaşamayacağı yerlere atılan Rus süzülme bombalarının dağıtım sistemidir . Bu, taşıyıcı sistemlerin hava savunma füzelerine güvenli bir mesafede görev yapmasına olanak sağlıyor. Ancak mevcut açıklamalar, Rusya'nın kuş için zaten büyük planları olduğunu gösteriyor: "Eğer yaratıcıları istediğini yaparsa, Su-57 yakında hedeflerine otonom olarak ulaşan, patlayıcılarla dolu tek kullanımlık dronlar için uçan bir fırlatma platformu olarak da işlev görebilir.

Açıklamalarına göre Su-57'nin "jet motorlu tek kullanımlık savaş drone'unu" yükleyerek olası hedefinden güvenli bir mesafeye taşıması gerekiyor. Yeni silahın öne çıkan özelliği, Flugrevue yazarı Patrick Zwerger'in yazdığı gibi, bu drone'nun kendi sensörlerini kullanarak otonom olarak hedefleri araması ve kendi kararına göre bağımsız olarak onlara saldırması . Her durumda, taşıyıcı uçak, düşman hava savunmasının çok ötesinde çalışmaya devam edebilir.

Gazze'de vahşet saçan siyonistler bu kadar zalim! İsrailli General'den Filistinliler için kan donduran teklif! Gazze'de vahşet saçan siyonistler bu kadar zalim! İsrailli General'den Filistinliler... Haberi Görüntüle

F-35 Mİ SU-57 Mİ?

Ancak bugüne kadar uçağın Rusya'dan aldığı övgüyü karşılayamadığı görülüyor. Flugrevue ticaret dergisinin son raporu ciddidir. Buna göre Rus Hava Kuvvetleri'nin yakın zamanda yeni Sukhoi Su-57'leri teslim aldığı söyleniyor; hatta belki aynı anda üç tane. Yazar Zwerger, "Bu, Rusya için hala büyük bir başarı değil , çünkü süper savaşçının hâlâ yeni motoru yok" diye yazıyor.

Teslim edilen makineler hala eski bir motorla çalıştırılacak. Yeni uçakta devrim niteliğinde olması gereken şey, yeni motorla mümkün olan "süper seyir", yani art yakıcı olmadan sürekli süpersonik uçuştu; bu yetenek olmadan Su-57 oldukça geleneksel görünüyor; ve aralık da aynı kalır. Dört yıl önce gözlemciler, Rusya'nın makine konusunda sunabileceğinden daha fazlasını vaat ettiğini zaten söylüyorlardı.

Yeni motor o zamanlar zaten jetin çekirdeği olarak görülüyordu. yan Bauer ve Peter A. Wilson dört yıl önce yaptığı yorumda, "Temel zorluk" ikinci nesil bir motorun geliştirilmesinde görüldü. Daha sonra bağımsız bir havacılık uzmanı haline gelen eski bir Sukhoi uçak mühendisine göre, “Rus Hava Kuvvetlerinin 2020'lerde alacağı 76 'operasyonel' model, amaçlanan ikinci nesil motorla donatılmayacak. İkinci nesil motorun ne zaman hazır olacağı hala belirsizliğini koruyor" demişti.

ABD dergisi The National Interest (NI) şu anda bunu daha keskin bir şekilde ortaya koyuyor: “Rus Su-57'nin dünyadaki en tehlikeli beşinci nesil savaş uçağı olduğu iddialarına rağmen, Amerikalı muadilleri F-22 Raptor ve ABD'nin gerisinde kalıyor. F-22 Raptor 35 Lightning II, arkada. NI yazarı Maya Carlin, muhtemelen hala iyileştirilmesi gereken eski motor ve sensörlere ek olarak, olgunlaşmamış gizlilik yeteneklerini eleştiriyor .

Peter Suciu ayrıca National Interest'te ABD'li uzmanların Su-57'yi dördüncü nesil bir jet olarak değerlendirdiğini, çünkü radar kesitinin ABD F-35'inkinden daha kötü olduğunu ileri sürmüştü. Maya Carlin, Su-57'nin yatay stabilizatörünün kanatların önünde yer aldığını, bunun radar kesitini artırdığını ve düşman hava keşifleri için daha fazla saldırı yüzeyi sunduğunu söyleyerek bu iddiayı destekliyor uçağı bir tehdit olarak görmüyor. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading