Yandex Metrica

F-35'lerle bir gece ansızın Türkiye'de olabiliriz: Yunan bakandan haddini aşan sözler!

F-35'lerle bir gece ansızın Türkiye'de olabiliriz: Yunan bakandan haddini aşan sözler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kıbrıs'ta yaptığı açıklamalardan sonra değerlendirmelerde bulunan Yunan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis skandal cümlelere imza attı. Türklerin 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sloganlarını duyuyorum, beni güldürüyorlar diyen Georgiadis, "Asıl biz aldığımız F-35’lerle bir gece ansızın Türkiye’de olabiliriz" ifadelerini kullandı.

Dünya

22.07.2024, 22:35

Kıbrıs Zaferi'nin 50. yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adadan verdiği mesajlar Yunanistan'da yankılanmaya devam ediyor. Son olarak Yunan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis bir televizyon programında Erdoğan'ın sözlerine atıfta bulunarak skandal sözlere imza attı. 

"Türk-Yunan halkının sakin suları üzerinde bulutlar" başlığı ile bir analiz yayımlayan Kathimerini, analizinde Türk tarafının Kıbrıs sorununda sesini yükselttiğini, Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı çözümde ısrar ettiğini ve Yunan bakanlara kişisel saldırı girişiminde bulunduğunu savundu.

Ankara ve Atina arasındaki bilinen farklılıkların ortaya çıktığı yorumunu yapan George Skafidas imzalı analiz, Trakya'daki Türkler, Kariye, Kıbrıs ve Hamas'ın öne çıkan dört anlaşmazlık olduğunu belirtti.

Skafidas, askeri harekatın 50'inci yılında Kıbrıs'ın gündeme gelmemesinin mümkün olmadığı tespitini öne çıkararak, 20 Temmuz tarihinde adada olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in taban tabana zıt mesajlar verdiğini yazdı.

Bebek katili Netanyahu'ya rehine baskısı: İsrail'de sendikalar kazan kaldırdı Bebek katili Netanyahu'ya rehine baskısı: İsrail'de sendikalar kazan kaldırdı Haberi Görüntüle

"ERDOĞAN NEREYE NİŞAN ALIYOR?"

Analiz, Atina'nın mevcut tabloda federasyonu savunduğunu, Ankara'nın ise iki devletli çözümü ısrarlı bir şekilde gündemde tuttuğunu kaydederken, Türkiye'nin Kıbrıs sorununda tutumunu sertleştirdiğini aktardı.

Yunan merkezli Kathimerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ı hedef aldığını savunarak, Dendias ve Türkiye'nin kan davasının çok eskiye dayandığını dile getirdi. Nisan 2021'de Ankara'da gerçekleşen basın toplantısında Türk ve Yunan dışişleri bakanlarının kameralar önündeki tartışmasını 'ateş açma'ya benzetti.

Analiz Türk tarafının Dendias'ı hedef tahtasına koyarak 'sinir bozucu' bakandan kurtulmayı ya da Atina'da anlaşmazlık çıkarmayı amaçlıyor olabileceğini belirtirken, Ankara'nın son yıllarda Kıbrıs'ın fiilen ayrılmasına yatırım yaptığını ve bunun endişe verici olduğu yorumunu yaptı.

Söz konusu analiz, Analiz, Türkiye'nin hamlelerini Donald Trump'ın yeniden seçilmesinden Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline, Azerbaycan'ın Karabağ zaferinden Gazze Şeridi'ndeki savaşa kadar birçok uluslararası gündemle bağlantılı gösterdi.

Yunan gazetesi spotunda 'Recep Tayyip Erdoğan nereye nişan alıyor?' sorusunu sordu.

Kathimerini'deki diğer yazıların başıkları ise, Yeni bir gerçekliğe ihtiyaç var' ve 'Zor komşunun gölgesinde' oldu. 'Yeni bir gerçekliğe ihtiyaç var' başlıklı analizde Kıbrıs sorununun çözülememesinin zamanla fiili rejimin tüzel kişiliğinin tanınmasına yol açacağı vurgulandı.

Telegram'ın patronu Durov ve kardeşi için olay iddia: ABD medyası yazdı Telegram'ın patronu Durov ve kardeşi için olay iddia: ABD medyası... Haberi Görüntüle

"F-35'LERLE ANKARA'YA GELEBİLİRİZ"

Öte yandan bir başka Yunan gazetes, Ethnos'taki başlıklar arasında 'Erdoğan'ın Dendias hakkındaki açıklamalarda gizlediği şey' ve 'Yeni deniz üssüyle Yunanistan'a güç mesajı' var.

Ethnos'taki provokatif haber ise Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis'in açıklamaları, Open televizyonuna çıkan bakan Georgiadis, "F-35'lerle Ankara'ya bir gece ansızın gelebiliriz" gibi skandal bir cümle kurdu, Türkiye'nin havacılıkta sıfır olduğunu iddia etti.

Georgiadis ayrıca Başbakan Miçotakis'in Türkiye'yi rahatsız ettiğini ileri sürüp Atina yönetiminin güçlü ittifaklara sahip olduğunu savunurken, 2020 yazında patlak veren Doğu Akdeniz krizinde Yunanistan'ın ABD ve Fransa ile giriştiği ittifaklara atıfta bulundu.

Yapay zeka artık her yerde! ABD'de polisler tutanaklarını yapay zekaya yazdırıyor! Yapay zeka artık her yerde! ABD'de polisler tutanaklarını yapay zekaya... Haberi Görüntüle

ENVANTERLERİNDE F-35 YOK

"F-35'lerle Ankara'ya bir gece ansızın" gelebiliriz gibi skandal bir tehdit ile Türkiye'ye meydan okuyan Yunan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis ülkesinin envanterinden bir haber. F-35'ler için Amerikanın keyfini bekleyen Yunanistan'ın mevcut envanterinde F-35 savaş uçağı bulunmuyor. Üstelik Yunanistan'a teslimatı beklenen F-35'lerin de yakın zaman da gerçekleşmesi mümkün görünmüyor.

Habere Tepki Ver

2

1

1

0

1

0

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading