Fetih hazırlıkları! Balkan turu Yunan'ı korkuttu: "Türkiye Arnavutluk'u işgal ediyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Balkan turu Yunan medyasında gündem oldu. Balkanların en büyük camisinin finansını sağlayan ve bizzat açılışına katılan Erdoğan için Yunanistan merkezli Defence Point gazetesi, "Türkiye Arnavutluğu işgal ediyor" başlığını attı. 

Dünya

14.10.2024, 12:38

Balkanların en büyüğü olan 560 metrelik minaresi ile Tiran'daki caminin Türkiye tarafından finanse edilmesi ve Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış için buraya gelmesi ilk bakışta masum görünüyor diyen Yunan basını şöyle devam etti;

"Büyük bir Müslüman ülke olan Türkiye, küçük bir ülke olan Arnavutluk'un görkemli bir cami edinmesine yardım ediyor. Ama öyle değil. Tam tersine Türkiye'nin Arnavutluk'taki nüfuzunu artırmaya yönelik açık bir harekettir."

Habere devam eden Yunan basını, "Türkiye ve Arnavutluk'un, Osmanlı İmparatorluğu'nun parçası olan diğer birçok ülke gibi tarihi bağları var. Ancak bunlar sınırlı değildir. Birbirlerinden uzaktalar." ifadelerini kullandı. 

İsrail, İran Büyükelçiliği yakınlarına saldırdı: Ölü ve yaralılar var İsrail, İran Büyükelçiliği yakınlarına saldırdı: Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

"ERDOĞAN ARNAVUTLUK'TAN NE İSTİYOR?"

Aksine, Yunanistan'ın Arnavutluk'la geniş bir sınırı ve devam eden işkence dolu bir tarihi var diyen Yunan basını, "Güçlü ulusal özelliklere sahip birçok Yunanlının atalarının evi olması nedeniyle, birçoğu Yunanistan'a ve ABD gibi başka yerlere göç etmiş olsa da, Kuzey Kıtası onların ata toprakları olmaya devam ediyor." yorumunu yaptı. 

Peki Erdoğan Arnavutluk'tan ne istiyor? diyerek habere devam eden Yunan basını, "Bir camiyi finanse etmeyi seçmek barışçıl, zararsız ve dini bir eylem olarak algılanabilir. Ama öyle değil. Bu sadece böyle değil. Özellikle bu bölgedeki ülkeler için güçlü bir dayanışma, dostluk ve koruma sembolü içeriyor. Türkiye'yi halkının kabul ettiği kardeş ülke haline getiriyor. Ona Arnavutluk'ta var olma ve bu ülkenin gidişatı üzerinde nüfuz hakkı veriyor." dedi.

F-18 savaş uçağı yere çakıldı! Pilot hayatını kaybetti F-18 savaş uçağı yere çakıldı! Pilot hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE NEDEN İHA HEDİYE ETTİ?"

Türkiye'nin Arnavutluk'a İHA hediye etmesini de ele alan Yunan basını, "Bunun kanıtı olarak Erdoğan, Arnavutluk'a 'askeri yeteneklerini güçlendirmek için' belirtilmeyen sayıda insansız hava aracı vereceğini duyurdu. Buna yanıt olarak Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, askeri insansız hava araçlarının 'Arnavutluk'a saldırılamayacağına dair açık bir mesaj' gönderdiğini söyledi." ifadelerini kullandı.

Rama'nın bu cümlesi Arnavutluk-Türk ittifakının gerçek planlarını ortaya koyuyor diyerek habere devam eden Yunan basını, "Rama nereye atıfta bulunuyor? Ülkesine 'saldırı' derken hangi ülke ya da ülkeleri kastediyor? Muhtemelen Üsküp'ü, hatta sınır komşusu olduğu ve sorun yaşadığı Kosova'yı kastediyor. Bunun Yunanistan'ı da kastettiğini düşünmüyor musunuz? Peki Türkiye Yunanistan'la Arnavutluk'un diğer komşularından daha fazla ilgilenmiyor mu? Tabii ki ilgileniyor. Peki Erdoğan Arnavutluk'tan ne istiyor?" yorumunu yaptı.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading