Yandex Metrica

Fico'ya tehdit mesajı: Önce vurdular şimdi mermi yolladılar!

Fico'ya tehdit mesajı: Önce vurdular şimdi mermi yolladılar!

Mayıs ayında suikast girişimi atlatan Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya yeni tehdit! Slovakya hükümeti, Robert Fico'ya içinde mermi bulunan bir tehdit mektubu gönderildiğini duyurdu. 

Dünya

25.09.2024, 18:29

5 ay suikastte uğrayan ve ağır yaralanan Slovakya Başbakanı Robert Fico şimdi de tehdit mektubu gönderildi. 

Sabah saatlerinde açıklama yapan Slovakya hükümeti, Başbakan Robert Fico'ya kimliği tespit edilemeyen bir gönderici tarafından içinde mermi bulunan bir zarf gönderildiğini açıkladı. 

HDP/DEM'li Garo Paylan'ın Zengezur alerjisi: Koridor açılırsa Turan yolu olur, bu da sonumuz olur HDP/DEM'li Garo Paylan'ın Zengezur alerjisi: Koridor açılırsa Turan yolu olur,... Haberi Görüntüle

ZARFIN İÇİNDE MERMİ

Tehdit mesajına ilişkin açıklama yapan Slovakya hükümeti, "Slovakya Başbakanı’na hitaben yazılmış, içinde mermi bulunan bir zarfın bugün hükümet ofisine teslim edildiğini teyit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamaya devam eden Slovak hükümetinin basın birimi olaya ilişkin polis tarafından inceleme başlatıldığını belirtti. 

İsrailliler ülkeyi terk ediyor! Rakamlarda büyük artış İsrailliler ülkeyi terk ediyor! Rakamlarda büyük artış Haberi Görüntüle

SUİKASTTE UĞRAMIŞ, AĞIR YARALANMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Slovakya Başbakanı Robert Fico, 15 Mayıs'ta ülkenin batısındaki  Handlova kasabasında gerçekleştirilen bir hükümet toplantısı sonrasında yaşanan suikast girişiminde yakın mesafeden 4 yerinden yaralanmıştı.

Uzun süren ameliyat sonrası hayata döndürülen Fico, haftalarca devam eden tedavi sonrası tekrar görevinin başına geçti. 59 yaşındaki Slovak siyasetçi saldıra uğrama sebebini Ukrayna konusunda Avrupa'daki ana akım siyasete zır bir görüş benimsemesi olduğunu ifade etmişti. 

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya suikast düzenleyen saldırgan ise suikasttı hükümetin politikalarına karşı olduğu için gerçekleştirdiğini ifade etmişti.

Yine hatırnacağı üzere Slovakya Başbakanı Fico, Ukrayna’ya askeri yardımlara karşı çıktığı ve Rusya ile ilişkileri kesmeyi reddettiği için Avrupalı liderler tarafından en çok eleştirilen siyasetçiler arasında yer alıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading