Yandex Metrica

Filistin'den BRICS adımı! Rusya'dan flaş iddia: Kazan'daki zirveden sonra resmen talepte bulunulacak

Filistin'den BRICS adımı! Rusya'dan flaş iddia: Kazan'daki zirveden sonra resmen talepte bulunulacak

Filistin, Kazan'da yapılacak BRICS zirvesine katıldıktan sonra birliğe katılma talebinde bulunacak. Flaş iddia Filistin'in Rusya Büyükelçisi Abdel Hafez Nofal tarafından bir basın toplantısında ortaya atıldı.

Dünya

26.08.2024, 16:56

Filistin'den BRICS hamlesi geldi! Talep, ülkenin Kazan'da düzenlenecek zirveye ilk kez katılmasının ardından sunulacak. Bu, Filistin'in Rusya Büyükelçisi Abdel Hafez Nofal tarafından bir basın toplantısında belirtildi.

Çin'de büyük vurgun: Çin Komünist Partisi yetkilisinin zimmetine geçirdiği paraların taşınması için 10 kamyon çalıştı Çin'de büyük vurgun: Çin Komünist Partisi yetkilisinin zimmetine geçirdiği paraların... Haberi Görüntüle

FİLİSTİN BRICS'E KATILACAK

Nofal'a göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Filistin lideri Mahmud Abbas'ı bu zirveye katılmaya resmen davet etti.

Nofal, "Zirveye ilk katılımımızın ardından bu derneğe katılmak için başvuruda bulunmayı planlıyoruz" dedi. Nofal ayrıca, BRICS zirvesinde Filistin'e özel bir oturum düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Yuri Ushakov, BRICS'in Mart ayında blockchain ve dijital teknolojilere dayalı bir ödeme sistemi oluşturmak için çalışmaya başladığını söyledi.

İtalya'da nükleer sesleri! O planları yeniden hayata geçirmek için adım atıyorlar İtalya'da nükleer sesleri! O planları yeniden hayata geçirmek için adım... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN DE  HAMLE GELMİŞTİ

Sözlerine devam eden Ushakov, "Dijital teknolojiler ve blockchain gibi modern araçlara dayalı olacak bağımsız bir BRICS ödeme sisteminin oluşturulmasının gelecek için önemli bir hedef olduğuna inanıyoruz. Önemli olan bunun hükümetler, sıradan insanlar ve işletmeler için uygun olmasının yanı sıra ekonomik açıdan faydalı ve politikadan arınmış olmasını sağlamaktır" ifadelerini kullandı. 

2006 yılında kurulan BRICS, başlangıçta Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'yı içeriyordu. Ocak ayında Suudi Arabistan, Mısır, Etiyopya, İran ve BAE ekonomik bloğa tam üye olarak kabul edildi.

Hatırlanacağı üzere Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Ankara'nın BRICS'e katılmakla ilgilendiğini açıklamıştı. 

 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading