Yandex Metrica

Filistinli aileler Batı Şeria'nın Cenin bölgesinden sürgün ediliyor: Yiyecek ve su sıkıntısı had safhada

Filistinli aileler Batı Şeria'nın Cenin bölgesinden sürgün ediliyor: Yiyecek ve su sıkıntısı had safhada

Filistinli aileler, İsrail'in günlerdir saldırılarını sürdürdüğü Batı Şeri'nın Cenin bölgesinden sürgün ediliyor. Bölgede yiyecek ve içecek sıkıntısının had safhaya çıktığı belirtilirken İsrail askerleri Filistinlilere "başınızın çaresine bakın" diyor.

Dünya

31.08.2024, 02:06

İsrail'in işgali altında bulunan Batı Şeria'nın Cenin bölgesi insani bir drama şahitlik ediyor. Günlerdir evlere baskın düzenleyen işgal ordusu, ev sahibi Filistinlileri evlerinden kovuyor. 

Evlerini terk etmek zorunda kalan Açlık ve susuzlukla karşı karşıya kalan Filistinliler ise evlerine bir daha ne zaman döneceklerini merak ediyor. Evini terk etmek zorunda kalanlardan biri de Caber Ebu Rih isimli bir Filistinli. Kucağında çocuğuyla evinden uzaklara gitmek zorunda kalan Ebu Rih, "İsrail ordusu evimize baskın düzenledi. Teçhizatını ve yiyeceği dahil ihtiyacı olan her şeyi beraberinde getirdi. Evimizi askeri bir noktaya çevirdi." dedi.

Soykırımcı İsrail'de UCM paniği! Henüz açıklanmamış karara 'yanlışlıkla' tepki gösterdiler Soykırımcı İsrail'de UCM paniği! Henüz açıklanmamış karara 'yanlışlıkla' tepki gösterdiler Haberi Görüntüle

YİYECEK, İÇECEK VE İLAÇ BULUNAMIYOR

İsrail güçlerinin kendilerine "başınızın çeresine bakın" dediğini aktaran Ebu Rih, Cenin'in doğusunda da büyük bir yıkım olduğunu, halkın yiyecek, içecek ve ilaç bulamadığını söyledi. 

Ailesiyle birlikte sürekli yürüdüğünü ve bilmedikleri yerlere doğru ilerlediklerini kaydeden Ebu Rih, İsrail'in silahsız insanlara karşı gerçek bir savaş yürüttüğünü dile getirdi.

İşgalci İsrail ordusu, 28 Ağustos'ta Batı Şeria'da başlattığı baskınlara devam ediyor. Tubas ve Tulkerim'den çekilen ordu güçleri geride büyük bir yıkım bırakmıştı. Soykıırm ordusu geride kalan 3 günde 21 Filistinliyi katletti. İşgal altındaki Batı Şeria ile Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında en az 670 Filistinli hayatını kaybetti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading