Yandex Metrica

Filistinli destekleyen Amerikalılara kanlı gözdağı! Ayşenur Ezgi Eygi, Rachel Corrie, Şirin Ebu Akile... Üçünün de kaderi aynı oldu!

Gazze'de dünyanın en kanlı soykırımını yapan katil İsrail'e tepki gösteren Amerikalı aktivistler bunun bedelini canları ile ödüyor. 2003 yılında öldürülen Rachel Corrie, 2022 yılında katledilen Shireen Abu Akleh ve son olarak bugün İsrail ordusunun keskin nişancısı tarafından başından vurularak şehit edilen Türk asıllı Amerikalı Ayşenur Ezgi Eygi... Adil bir dünya için sesini yükselten bu üç aktivist Siyonist çetenin kanlı infazları sonucu hayatını kaybetti. 

Dünya

07.09.2024, 01:34

Genetiği bozulmuş insan ırkı dünya için büyük tehdit oluşturmaya devam ediyor. Sapkın ritüelleri uğruna evreni kan gölüne çevirmekten geri adım atmayan Siyonist çetenin en büyük düşmanı soykırımlarını dünyaya duyuran aktivisler...

İsrail kanlı infazıyla şehit olan Ayşenur Ezgi Eyg, Rachel Corrie, Şirin Ebu Akile Filistin'i destekleyen Amerikalılara gözdağı vermek adına soğukkanlılıkla katledildiler. Soykırımı uluslararası zemine taşırken katil İsrail tarafından katledin edilen bu üç aktivist İsrail’in ‘medeniyet savaşı’ savsatasını şehadetleri ile çürüttü. 

İşgalciler alarmda: Yüzlerce İsraillinin ölmesinden korkuluyor İşgalciler alarmda: Yüzlerce İsraillinin ölmesinden korkuluyor Haberi Görüntüle

RACHEL CORRIE: BOLDOZER İLE EZİLEREK ÖLDÜRÜLDÜ

Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü olan ABD'li barış aktivisti Rachel Corrie, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta İsrail Savunma Kuvvetlerine bağlı zırhlı bir buldozer altında ezilerek öldürüldü.

Son sınıfta okul ödevi olarak Refah-Olympia kardeş şehir projesi kapsamında Gazze'ye gittiğinde İkinci İntifada sürmekteydi. Gazze'deyken İsrail ordusu tarafından Filistinlilerin evlerinin yıkılmasına şiddetsiz eylemlerle engel olmaya çalışan ISM aktivistleriyle tanıştı.

Gazze'ye geleli henüz iki ay olmamıştı ki, 16 Mart 2003 tarihinde iki İsrail buldozerine karşı 8 ISM aktivistinin 3 saatlik direnişi sonunda öldürüldü. Ölümü öncesinde üzerinde parlak, fosforlu, turuncu bir yelek ve elinde megafon vardı. Öldürüldüğü esnada Filistin'deyken tanıştığı dostu eczacı Samir Nasrallah'ın ailesinin evini yıkmaya çalışan İsrail buldozerinin karşısında duruyordu. Buldozer tarafından iki kez çiğnenmesi sonucu kafatası kırıldı, kaburgaları parçalandı ve akciğerleri delindi.

Soykırım çetesi dağılıyor! İsrail'de bir üst düzey istifa daha! 35 yıldır görevi yürütüyordu Soykırım çetesi dağılıyor! İsrail'de bir üst düzey istifa daha! 35... Haberi Görüntüle

ŞİRİN EBU AKİLE: BAŞINDAN VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Katil İsrail ordusunun Cenin'e düzenlediği bir baskını haber yaparken 11 Mayıs 2022'de başından silahla vurularak şehit edilen gazeteci Şirin Ebu Akile, Al Jazeera kanalında muhabir olarak çalışıyordu.

Yaşamını ve çalışmalarını Doğu Kudüs'te sürdürdü. İkinci İntifada ayaklanması dahil Filistin'deki tüm önemli olayları rapor etti ve ayrıca İsrail'in siyasetini takibe aldı. Sıklıkla İsrail güçleri tarafından öldürülen Filistinlilerin cenazelerini haberleştirdi. Ebu Akile, 2022'de İsrail güçleri tarafından silahla vurularak katledilene kadar Al Jazeera kanalındaki muahbirlik kariyerini sürdürdü.

'Zengezur Koridoru biz istemezsek açılmaz' diyen İran, savaşla tehdit etti 'Zengezur Koridoru biz istemezsek açılmaz' diyen İran, savaşla tehdit etti Haberi Görüntüle

KESKİN NİŞANCILARIN HEDEFİ OLAN AYŞENUR EZGİ EYGİ

Son olarak Türk asıllı Ayşenur Ezgi Eygi keskin nişancı atışı nedeniyle şehit oldu. Nablus'taki Rafidiye Devlet Hastanesi Müdürü Fuad Nafia, Eygi'yi tüm müdahalelere rağmen kurtaramadıklarını söyledi ve “Amerikalı bir dayanışma aktivisti başından vurulmuş olarak hastaneye geldi ve saat 14:30 civarında şehit olduğunu duyurduk” açıklamasını yaptı.

İki yıllık emekleri kül oldu! Kanada'da neler oluyor? Türk restoranı kundaklandı İki yıllık emekleri kül oldu! Kanada'da neler oluyor? Türk restoranı... Haberi Görüntüle

"BU AMERİKA KURŞUNUDUR"

Ezgi'nin cenazesinin başında dünyaya seslenen bir kişi İsrail ve ABD'nin Filistin'e destek veren Amerikalılara gözdağı verdiğini ifade ederek;

"Bu Amerika kurşunudur. Halkınızı öldüren her bir kurşun, Biden tarafından işgale verilen desteği temsil ediyor. Kendi vatandaşlarını öldüren bu kurşunlar da aynı desteğin bir parçası. Gazze'de, Cenin'de ve Türkiye'de çocuklarımız işte bu kurşunlarla öldürüldü. Filistin'e yönelik çılgın savaşı durdurun. Dünyaya Filistin'e yönelik çılgın savaşı durdurmasını, İsrail işgalini durdurması çağrısını yapıyoruz." dedi.

Amerikan İngiliz Fransız füzeleri Rus toprağını vuruyor: NATO savaşına ramak kaldı Amerikan İngiliz Fransız füzeleri Rus toprağını vuruyor: NATO savaşına ramak... Haberi Görüntüle

ABD'DEN AÇIKLAMA 

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi (26 ) adlı Amerikalı Türk insan hakları aktivistiyle ilgili, "Ayşenur Eygi adlı Amerikan vatandaşının bugün Batı Şeria'da trajik ölümünün farkındayız. Eygi'nin ölümüyle ilgili ivedi şekilde daha fazla bilgi topluyoruz." açıklamasını yaptı.

İsrailliler Netanyahu ve soykırım hükümetine karşı sokaklara döküldü! Yarım milyon insan sokaklarda İsrailliler Netanyahu ve soykırım hükümetine karşı sokaklara döküldü! Yarım milyon... Haberi Görüntüle

"HESAP VERECEKLER"

Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise "(İsrail askerlerinin Ayşenur Ezgi Eygi’yi öldürmesi) İsrail makamları ve onları destekleyenler uluslararası mahkemeler önünde mutlaka hesap vereceklerdir” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading