Filo can çekişiyor! Baltık Denizi'nde sabotaj: Mayın tarama gemisi denizin gibine gömüldü

Filo can çekişiyor! Baltık Denizi'nde sabotaj: Mayın tarama gemisi denizin gibine gömüldü

Rus filosu Karadeniz'de ağır kayıplar vermeye devam ediyor. Son olarak Baltık Denizi'nde seyir halinde olan Rus mayın tarama gemisi Ukrayna pususuna düştü. 

Dünya

08.10.2024, 19:56

Ukraynalı çevrimiçi haber portalı The Kyiv Independent haberine göre, Rus Baltık Denizi Filosunun mayın tarama gemisi "Alexander Obukhov", yakın zamanda Ukrayna askeri istihbarat servisi HUR tarafından düzenlenen bir sabotaj operasyonu nedeniyle faaliyet dışı bırakıldı.

Rusya'nın Kaliningrad bölgesindeki (Litvanya ile Polonya arasında) kıyı kenti Baltiysk'te bulunan savaş gemisi, gaz kanalındaki sızıntının sonucunda motora su girmesi sonucu ciddi hasar gördü. 

Rus mayın tarama gemisi-Alexander Obukhov

Rus mayın tarama gemisi-Alexander Obukhov

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda gizemli tehlike! NASA güvenlik riskini duyurdu: Yüksek tehdit seviyesine ulaştı! Uluslararası Uzay İstasyonu'nda gizemli tehlike! NASA güvenlik riskini duyurdu: Yüksek... Haberi Görüntüle

HUR AJANLARI DEVREDE

HUR tarafından bugün yapılan açıklamada, ajanlarının gizli bir operasyon gerçekleştirerek, Rusya’nın Baltiysk kentinde konuşlandırılan ve devriyeye çıkmaya hazırlanan Aleksandr Obuhov isimli mayın tarama gemisinin gaz kanalında bir deliği açtığı aktarıldı. 

Nasrallah'ın hedef alındığı saldırı sonrası ABD'de panik: Beyrut'taki büyükelçilik binasına askerler sevk edildi Nasrallah'ın hedef alındığı saldırı sonrası ABD'de panik: Beyrut'taki büyükelçilik binasına... Haberi Görüntüle

MAYIN GEMİSİNE DELİK AÇILDI

Deliğin açılması nedeniyle gemi motorunun su alarak arıza yaptığı belirtilen açıklamada, “Şimdi Rus mayın tarama gemisi büyük onarımlardan geçiyor ve bu ciddi bir soruna dönüşebilir çünkü hasarlı M-503 motoru nadir bulunan bir şeydir. Bir gemideki kilit ekipmanının onarımı teknik olarak zor ve pahalı bir şeydir.” ifadesine yer verildi.

HUR, Aleksandr Obuhov gemisinin son altı ayda etkisiz hale getirilen ikinci Rusya Baltık Filosu gemisi olduğunu kaydetti. Nisan 2024'te Ukrayna askerî istihbaratının yürüttüğü Rıbalka Operasyonu sonucunda Serpuhov füze botu devre dışı bırakılmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading