Yandex Metrica

Filo su alıyor! Rusya Karadeniz'de geri adım attı: Savaş gemileri Kırım dışına konuşlandırıldı

Filo su alıyor! Rusya Karadeniz'de geri adım attı: Savaş gemileri Kırım dışına konuşlandırıldı

Kiev, Batı tarafından sağlanan insansız deniz aracı (İDA) ve füzeleri sayesinde Rusya'yı yarımadada zor durumda bırakıyor. Moskova askeri duruşunu yeniden ayarlamak zorunda kaldı.

Dünya

02.08.2024, 10:35

Cephe hattı boyunca geri çekilme sırasında Kiev, Karadeniz ve Kırım'da askeri başarılar kaydetti. Savaşın başlamasından yaklaşık 900 gün sonra, Moskova'nın 2014 yılında yasa dışı olarak ilhak ettiği yarımada neredeyse her gün Ukrayna ateşi altında kalıyor. 

23 Temmuz'da Kerç Boğazı'ndaki bir limanda bulunan feribot, Ukrayna saldırıları nedeniyle hasar gördü; 18 Temmuz'da Rus yetkililer, 33 hava insansız hava aracını ve 10 deniz insansız hava aracını vurarak büyük çaplı bir saldırıyı önlediklerini açıkladı; Rus yetkililere göre, 15 Temmuz'da yarımadanın üzerinde altı insansız hava aracı ele geçirildi...

Terör devletinde kepenkler indiriliyor! İsrail'in en büyük sendikası 'Gazze' talebiyle greve gidiyor Terör devletinde kepenkler indiriliyor! İsrail'in en büyük sendikası 'Gazze' talebiyle... Haberi Görüntüle

FİLO GERİ ADIM ATTI

Ukrayna topraklarındaki büyük kara manevralarına paralel olarak başlatılan bu operasyonlar, Moskova'yı, geçmişte Kırım'da bulunan filosunu Karadeniz'in doğu kıyısına doğru yeniden konuşlandırmaya zorladı. Ukrayna ordusunun başkomutanı General Oleksandr Syrsky, bu hafta Guardian'a verdiği röportajda Kremlin'in büyük Sevastopol limanından "tamamen çekildiğini" doğruladı.

Filistinli destekleyen Amerikalılara kanlı gözdağı! Ayşenur Ezgi Eygi, Rachel Corrie, Şirin Ebu Akile... Üçünün de kaderi aynı oldu! Filistinli destekleyen Amerikalılara kanlı gözdağı! Ayşenur Ezgi Eygi, Rachel Corrie,... Haberi Görüntüle

F-16'LAR KIEV SEMALARINDA

Öte yandan Batı'nın gönderdiği F-16 savaş uçakları resmen Ukrayna'da görüldü. Ukrayna Hava Kuvvetleri sosyal medyada çıkan görüntüler ve haberleri yalanlamadı. Bloomberg'in bir raporu, ilk olarak Kiev'e az sayıda ancak belirtilmemiş bir F-16 teslim edildiğini ortaya koydu.

Kiev, jetlerin teslim alındığını henüz resmi olarak doğrulamadı. Ukrayna, Belçika, Danimarka, Norveç ve Hollanda'dan 79 F-16 almayı bekliyor. Ukrayna donanmasının komutanı Oleksii Neizhpapa, jetlerin Rusya'nın Karadeniz üzerindeki "tam hakimiyetine" meydan okumaya yardımcı olacağını söyledi. Ancak Batılı havacılık uzmanları, savaş uçaklarının Ukraynalılar için savaş kazandıran bir sihirli değnek olmadığını düşünüyor.

Washington Post'un geçen hafta yayınladığı bir raporda, yalnızca altı Ukraynalı pilotun F-16'yı uçurmaya hak kazandığı, yani her gün yalnızca sınırlı sayıda sorti uçurulduğu belirtildi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak yerel televizyona yaptığı açıklamada, basında çıkan Ukrayna’nın F-16 uçakları teslim aldığı yönündeki haberleri değerlendirerek, “Bu konuda hiçbir şekilde yorum yapmayacağımız açık çünkü bu bizim için hayatta kalma faktörüdür.” ifadesini kullandı. Podolyak ayrıca Ukrayna'nın hiçbir Batılı ortağının da bu konuda resmi açıklama yapmadığını savundu.

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading