Yandex Metrica

Fırtına kopacak! İsrail-İran-Lübnan hattında sıcak gelişmeler: Ölüm füzeleri bir bir ateşleniyor

Fırtına kopacak! İsrail-İran-Lübnan hattında sıcak gelişmeler: Ölüm füzeleri bir bir ateşleniyor

Şehit Hamas Lideri Haniye'nin intikamı için İsrail'e operasyon hazırlığı yapan İran geri sayıma geçti. Tahran hükümetinin operasyonu öncesi Tel Aviv'e gelen ABD komutanları Siyonistlerin yanında yer alacağını tüm dünyaya duyurdu. Peş peşe füzelerin ateşlendiği bölgede kıyamet fırtınasının bugün kopacağı bekleniyor.

Dünya

05.08.2024, 16:53

11. ayını deviren İsrail'in Gazze soykırımı tüm bölgeye yayılmaya başaldı. Siyonist İsrail hükümeti Gazze'den sonra rotasını Lübnan'a çevirirken, Haniye suikastı bölgedeki tüm planları değiştirdi. Tahran'da şehit edilen Haniye'nin intikamını almak isteyen İran tüm kurumlarını devreye soktu. İşte bölgede yaşanan tüm gelişmeler...

15:28

Önce hava sahası şimdi de kara suları ihlali: Japonya ile Çin arasındaki gerilim artarak devam ediyor Önce hava sahası şimdi de kara suları ihlali: Japonya ile... Haberi Görüntüle

SALDIRI AN MESELESİ

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Ortadoğu'da yaşanan son gelişmeleri ele almak üzere ulusal güvenlik ekibini toplayacağı bildirildi.Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, basına kapalı görüşmenin, özel durumlarda toplanılan "Durum Odası"nda yapılacağı belirtildi.Açıklamada, Biden'ın, Hizbullah Hareketi'nin üst düzey komutanlarından Fuad Şükür ile Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik suikastların ardından Orta Doğu'da yaşanan son gelişmeleri ve İran'ın, İsrail'e olası misilleme saldırısını ele almak üzere bugün ulusal güvenlik ekibini toplayacağı kaydedildi. Times of İsrael'de yer alan habere göre ABD, İran'ın İsrail'e saldırmasının an meselesi olduğuna inandığı belirtiliyor.

15:11

Türkiye sattı Yunan çetelesini tuttu! Komşu basınında dikkat çeken haber: Hangi ülkeler Türkiye'den füze ve İHA alıyor? Türkiye sattı Yunan çetelesini tuttu! Komşu basınında dikkat çeken haber:... Haberi Görüntüle

İSRAİL'E DRON SALDIRISI

Hizbullah İsrail'in kuzeyine bir insansız hava aracı saldırısı düzenlediğini duyurdu. İsrail ordusu, saldırıda iki İsrail askerinin yaralandığını ve bölgede yangın çıktığını bildirdi.Hizbullah'tan yapılan açıklamada ise İsrail'in Güney Lübnan'daki birçok köye düzenlediği "saldırı ve suikastlara" yanıt olarak, kuzey İsrail'deki bir askeri üssü hedef aldığını bildirdi.

14:27

Herkese var Türkiye'ye yok: Batı Balkanlar, Ukrayna ve Moldova'ya AB'den üyelik mesajı Herkese var Türkiye'ye yok: Batı Balkanlar, Ukrayna ve Moldova'ya AB'den... Haberi Görüntüle

"YANLIŞ YAPTIĞINI ANLAYACAK"

Tesnim Haber Ajansına göre, Selami, başkent Tahran'da "Gazeteciler Günü" münasebetiyle yaptığı konuşmada, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye düzenlenen suikastı değerlendirdi.İsrail'in bölgedeki "terör girişimleriyle kendi kuyusunu kazdığını" dile getiren Selami, "İsrail, Heniyye'ye düzenlediği terör eylemiyle ilgili güçlü bir karşılık görürse o zaman yanlış yaptığını anlayacaktır." dedi.Öte yandan İran parlamentosunda konuşan Bukan Milletvekili Muhammed Kasım Osmani de ülkesinin "İsrail'e vereceği cevabın" sert olması gerektiğinin altını çizdi.İranlı Milletvekili, "Netanyahu'dan daha aşağısının öldürülmesine razı olmayacağız." ifadelerini kullandı.

14:02

Ukrayna'da hava saldırısı yoğunlaştı! Zelenskiy, Putin'e meydan okudu: F-16'larla vuracağız! Ukrayna'da hava saldırısı yoğunlaştı! Zelenskiy, Putin'e meydan okudu: F-16'larla vuracağız! Haberi Görüntüle

İRAN MEDYASI: ARTIK ÇOK GEÇ

Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikast sonucu şehit edilmesinin yankıları dünya gündemindeki yerini korurken İran medyası savaş çanlarının çaldığını keskin haber başlıklarıyla vermeye devam ediyor. ABD'nin İran'ı durdurmak için perde arkasındaki çabalarını değerlendiren İran basını ve uzmanlar 'artık çok geç' mesajını verdi.   

ABD'nin İran'ı durdurmak için perde arkasındaki çabalarını değerlendiren Al Jazeera muhabiri Zeyna Khodr, uluslararası ve Arap diplomatların Ortadoğu'da topyekün bir savaş ihtimalini kontrol altına almayı denediğini ifade etti. Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan bildiren Khodr'a göre, İran'dan gelen mesajlar İsrail'e misilleme için karar alındığını gösteriyor. 

Al Jazeera muhabiri, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın Haniye suikastıyla İran'ın onurunun yara aldığını söyleyerek Tahran'a göndermede bulunduğunu söyledi. Dışişleri Bakanı Eymen Safadi'yi Tahran'a gönderen Ürdün'ün özellikle zor durumda olduğunun altını çizen  Zeyna Khodr, Amman yönetiminin 13 Nisan akşamı İsrail'e doğru ateşlenen İran füzelerinin ve kamikaze drone'larının düşürülmesinde rolü olduğunu hatırlattı.

12:14

ABD istihbaratından Biden'a yasak! 'Gizli Servis buna izin vermiyor' diyerek duyurdu ABD istihbaratından Biden'a yasak! 'Gizli Servis buna izin vermiyor' diyerek... Haberi Görüntüle

SIĞINAKLAR AÇILDI

İsrail medyasında yer alan haberlerde iç güvenlik servisi Shin Bet'in İsrailli yetkililer için yeraltında bir sığınak açtığı ve herhangi bir saldırıda iletişim sistemlerinin çökmesi ihtimaline karşı İsrailli yetkililere uydu telefonları dağıttığı yazıldı.Irak'taki Haşdi Şabi güçeri ise Telegram hesabından İsrail şehrinin üzerinde uçan kamikaze silahlı insansız hava araçlarını gösteren bir fotoğraf yayınladı ve "Şehirlerinizi terk edin, Ebabil'in ordusu intikam için geliyor" uyarısında bulundu.

11:58

Boykot et! Siyonist artığı Cola Cola kutusu ile Müslümanlara çağrı: Bizim kanımız ucuz değil! Boykot et! Siyonist artığı Cola Cola kutusu ile Müslümanlara çağrı:... Haberi Görüntüle

İSRAİL'E MK-84 GÖNDERİYOR

"Israel Hayom" gazetesinin haberine göre, temmuz ayı sonlarında ABD'ye ziyaret gerçekleştiren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'dan kuzey sınırında Lübnan Hizbullahı ile gerilimin tırmanması halinde daha ağır bombalar gönderilmesi talebinde bulundu.Haberde Biden'ın savaş uçaklarında kullanılan yarım ton ağırlığındaki MK-83 bombaların gönderimine karar verdiği iddia edilirken, Washington'un bir ton ağırlığındaki MK-84'ün transferini kabul edip etmediği ise henüz bilinmiyor.

Onaylandığı belirtilen yarım tonluk bombaların, gemiye yüklendikten sonra Biden yönetimi tarafından gönderimi durdurulan yaklaşık 1700 adet 250 kilogram ağırlığındaki MK-82 bombalarıyla birlikte İsrail'e ulaştırılması bekleniyor.MK-82 bombalarının, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a saldırılarından duyduğu memnuniyetsizlik nedeniyle doğrudan Biden'ın emriyle durdurulduğu kaydedilmişti.

11:54

İsrailliler Netanyahu'ya karşı ayaklandı! Tel Aviv sokakları yanıyor: Polisle çatıştılar İsrailliler Netanyahu'ya karşı ayaklandı! Tel Aviv sokakları yanıyor: Polisle çatıştılar Haberi Görüntüle

İRAN'DA GİZLİ TOPLANTI

Tüm dünya Ortadoğu gerilimine kilitlenirken ABD’li bir heyetin Türkiye üzerinden gizlice İran’a gittiği iddia edildi. İranlılarla yapılan görüşmede Amerikalıların “Netanyahu bölgesel savaş istiyor, sakın oyuna gelmeyin” uyarısında bulunduğu öne sürüldü.

10:27

Herkese var Türkiye'ye yok: Batı Balkanlar, Ukrayna ve Moldova'ya AB'den üyelik mesajı Herkese var Türkiye'ye yok: Batı Balkanlar, Ukrayna ve Moldova'ya AB'den... Haberi Görüntüle

LİSTEYE TÜRKİYE VE JAPONYA DA EKLENDİ

İran'ın İsrail'e operasyonu beklenirken, Hizbullah ve İsrail arasındaki çatışmanın boyut değiştirmesine kesin gözüyle bakılıyor. Tam ölçekli savaşın işareti sayılabilecek gelişmeler arasında birçok ülkenin vatadaşlarını Lübnan'dan ayrılması yönünde uyarıyor. 

Lübnan'a seyahat uyarısı veren ülkelerin sayısı Türkiye ve Japonya'nın katılmasıyla birlikte 20'ye yüksaeldi. Liste Türkiye Türkiye, ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, İtalya Hollanda, Hindistan, Kanada, Almanya, Norveç, İsveç, İrlanda, Belçika, Avustralya, İspanya, Danimarka, Japonya, Ürdün ve Suudi Arabistan'dan oluşuyor.

Pazar akşamı açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'daki Türk vatandaşlarından ülkeden ayrılmalarını, kalmak zorunda olanların ise İsrail sınırındaki güney bölgelere gitmemelerini istedi.

08:40

AİHM'den FETÖ'cülere kötü haber: 'Yargılamada ve cezalandırmada bir ihlal yok' AİHM'den FETÖ'cülere kötü haber: 'Yargılamada ve cezalandırmada bir ihlal yok' Haberi Görüntüle

İSRAİL DRON FİLOSU İLE VURULDU

Topyekun bir savaşın patlak vermesinden en çok korkulan cephede gece yarısı yine sirenler çaldı, arka arkaya patlamalar duyuldu.İsrail ordusunun yayınladığı haritalarda Lübnan sınırındaki birçok nokta kıpkırmızı oldu, Akdeniz kıyısındaki Nehariye'den Suriye sınırına yakın konumdaki Kiryat Shmona'ya kadar sirenler geniş bir hatta çaldı.

On binlerce savaşçıya ve 150 bin kadar füzeye sahip Hizbullah ile İsrail ordusu 8 Ekim tarihinden bu yana çatışıyor ve Lübnan'ın en büyük askeri gücünün iki numarası Fuad Şükür'ün geçen hafta İsrail tarafından öldürülmesi cephe hattının alev almasına neden oldu.Hizbullah, sınırın sıfır noktasındaki Ayelet Haşahar'daki İsrail birliğini kamikaze silahlı insansız hava aracı filosuyla doğrudan vurduğunu duyurdu. İran destekli grup, saldırı sonucunda İsrail askerlerinin öldüğünü ya da yaralandığını bildirdi.

İsrail tarafı saldırıyı doğruladı, ordu sözcüsü bir subay ve bir askerin yaralandığı bilgisini verdi. Hizbullah'ın kamikaze drone'ları ayrıca Ayelet Haşahar'da yangın çıkmasına neden oldu.

ABD Türk kızı için ayakta! Washington'da binlerce kişi Ayşe Ezgi Eygi için yürüdü ABD Türk kızı için ayakta! Washington'da binlerce kişi Ayşe Ezgi... Haberi Görüntüle

İNGİLİZ BASINI: SAVAŞ GEMİLERİ VE HELİKOPTERLER HAZIR

İsrail'in müttefikleri ABD ve İngiltere, çıkacak bir savaşta Lübnan'daki vatandaşlarını tahliye etmek için bölgeye gemiler gönderdi.

The Times gazetesi, bugünkü sayısında 'Britanyalılara Lübnan'ı terk etme uyarısı yapılırken savaş gemileri ve helikopterler hazır' başlığını attı.The Telegraph ise Beyrut'taki İngiltere Büyükelçiliği çalışanlarının ailelerinin güvenlik nedeniyle Lübnan'dan geri çekildiğini yazdı.

08:20

Kan donduran olay! Üvey kızıyla evlenebilmek için eşini zehirledi! Kan donduran olay! Üvey kızıyla evlenebilmek için eşini zehirledi! Haberi Görüntüle

SAVAŞIN ELİ KULAĞINDA

Hamas lideri İsmail Haniye'nin geçen hafta Tahran'da suikasta uğraması, Orta Doğu'nun ezeli düşmanları İran ve İsrail'i bir kez daha karşı karşıya getirdi.

Tahran yönetiminin kısa sürede İsrail'e misillemede bulunması beklenirken, İran'ın sürpriz bir konuğu vardı. Eymen Safadi, yaklaşık 20 yıl sonra Tahran'a giden ilk Ürdün Dışişleri Bakanı oldu.İngiliz The Guardian gazetesi, Safadi'nin Tahran'a uçmasını muhtemel bir savaşı önlemek için son bir çaba olarak niteledi.

Gazete, İran'ın 13 Nisan'da tarihte ilk kez İsrail'i doğrudan hedef aldığı saldırıda füzeleri ve kamikaze drone'ları düşüren ülkeler arasında Ürdün'ün de yer aldığını hatırlatıyor. Nüfusunun yarıdan fazlasını Filistinlilerin oluşturduğu Ürdün, Gazze'deki işgalde takındığı tavır ve Batı müttefiki olması nedeniyle zor bir denklemde. Eymen Safadi Tahran'daki randevularında İsrail'den bir mesaj taşımadığı konusunda ısrarcıydı.

The Guardian'a göre, İran'ın kararlılığı nedeniyle ziyaret başarısız olmaya mahkum gibi görünüyor. Zira, Safadi'nin görüştüğü isimlerden İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan Haniye suikastının cevapsız kalmayacağını yineledi.Beyrut'tan bildiren Al Jazeera muhabiri Zeyna Khodr da savaşı önlemek için arabuluculuk çabalarının başarısız olmuş gibi göründüğünü aktardı.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi de, İran'ın misillemede kararlı olduğunu ve bölgesel bir savaş çıkmaması için ABD ile Arap ülkelerinin diplomatik çabalarını reddettiğini yazdı. Habere göre, Tahran yönetimi bir misilleme saldırısının bölgesel savaşı tetikleyip tetiklemeyeceğini umursamıyor.İsrail tarafı ise ana müttefiki ABD ile birlikte İran saldırısına hazırlanıyor. ABD ordusu uçak gemisi ve jetlerin de olduğu bir orduyu Orta Doğu'ya konuşlandırıyor. İki ülkenin savunma bakanları Lloyd Austin ve Yoav Gallant ise, Pazar günü bir kez daha görüştü.

İsrailli ve ABD'li yetkilierin Pazartesi gününe kadar İran'ın saldırıya geçmesini beklediğini yazan Axios haber sitesi, bu kez Washington'ın yeni tahminini sayfasına taşıdı. Buna göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, G7 ülkelerindeki mevkidaşlarına İran saldırısının önümüzdeki 24 saat ila 48 saat arasında başlayabileceğini söyledi.İran'ın doğrudan bir misillemeye girişmesi ya da bölgedeki vekil güçlerini harekete geçirme ihtimali var. Tahran'ın Orta Doğu'daki bir numaralı müttefiki Hizbullah, halihazırda zaten İsrail'le çatışıyor.

Irak'taki İran yanlısı milis grubu Haşdi Şabi ise, Telegram hesabından sıra dışı bir görsel paylaştı. Akdeniz kıyısındaki bir İsrail şehrinin semalarında uçan kamikaze silahlı insansız hava araçlarını gösteren fotoğrafta, "Şehirlerinizi terk edin, Ebabil'in ordusu intikam için geliyor" yazıyordu.

06:44

Azerbaycan sandık başında! Karabağ'da 30 yıl aradan sonra sandık kuruldu Azerbaycan sandık başında! Karabağ'da 30 yıl aradan sonra sandık kuruldu Haberi Görüntüle

ÖNCE İSRAİL SONRA LÜBNAN VURDU

Katil İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırılarında 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bu saldırının ardından Lübnan topraklarından İsrail'in kuzeyine füze ve SİHA'larla saldırı düzenlendiği bildirildi.İsrail ordu sözcülüğünden bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lübnan topraklarından İsrail'in kuzeyine yönelik füze ve SİHA'larla saldırı düzenlendiğini belirtti.İsrailli yetkili, saldırılarda yaralanma ya da can kaybı olup olmadığına dair ise bilgi paylaşmadı.İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada da ülkenin kuzeyinde sirenler çaldığı kaydedildi. 

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi'nden konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading