Yandex Metrica

Fransa, Güney Kafkasya'da gerilimi tırmandırmaya devam ediyor: Azerbaycan'dan Caesar tepkisi

Fransa, Güney Kafkasya'da gerilimi tırmandırmaya devam ediyor: Azerbaycan'dan Caesar tepkisi

Azerbaycan, Fransa'nın Ermenistan'a Caesar topçu sistemi satmasına tepki gösterdi. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada "Güney Kafkasya'da durumun gerginleşmesinin ve yeni bir savaş kaynağının oluşmasının sorumluluğu intikamcı politika izleyen Erivan yönetimi ile Macron diktatörlüğüne ait olacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Dünya

19.06.2024, 01:01

Azerbaycan ile Ermenistan'ın yürüttüğü barış görüşmeleriyle çeşitli konularda uzlaşı sağlaması yıllarca birbirine düşmanlık eden iki devletin normal ilişkiler kurmasına yardımcı olacak aşamalar olarak görülüyor. Ancak bu yakınlıktan hoşlanmayan bir devlet var: Fransa.

Güney Kafkasya'daki gerginlikten uzak hava Fransa'yı rahatsız ediyor. Ürettiği silahları satarak gerginliği körükleyen Fransa, tarihten gelen alışkanlıkla Ermenistan'a kışkırtıyor, ona destek veriyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada "Güney Kafkasya'da durumun gerginleşmesinin ve yeni bir savaş kaynağının oluşmasının sorumluluğu intikamcı politika izleyen Erivan yönetimi ile Macron diktatörlüğüne ait olacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada Fransa'nın tüm uyarılara rağmen Ermenistan'a ölümcül taarruz silahları satmaya devam ettiği, bunun Güney Kafkasya'daki provokatif faaliyetlerin delili olduğu belirtildi. Fransa'nın Ermenistan'a sadece savunma amaçlı silahlar sağlayacağı sözünü vermesine rağmen öldürücü silahlar satmaya devam ettiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Güney Kafkasya'da militarizasyon ve jeopolitik entrika politikası izleyen Macron rejimi, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki normalleşmenin ve bölgede sürdürülebilir barışın sağlanmasının önünde engel oluşturuyor. Yıkıcı ve taraflı politikası nedeniyle normalleşmenin ve bölgesel süreçlerin dışında kalan Fransa'nın mevcut yönetimi, Azerbaycan'a karşı yıkıcı politikasını sürdürmektedir."

Can kaybı sayısı artıyor! Hindistan'da acı felaket: 116 kişi hayatını kaybetti Can kaybı sayısı artıyor! Hindistan'da acı felaket: 116 kişi hayatını... Haberi Görüntüle

"MACRON REJİMİNİN GERÇEK YÜZÜNÜ ORTAYA KOYUYOR"

Açıklamada Ermenistan'ın işgalci bir devlet olduğu hatırlatılarak Fransa'nın kanlı saldırı deneyimi olan Ermenistan'ı yeniden silahlandırmasının Erivan yönetiminin intikamcı politikasını desteklemesi anlamına geldiği belirtildi. Fransa'nın siyasi sorumsuzlukla hareket ettiği bildirilen açıklamada söz konusu silah desteğinin savaşa giden yolları döşemeye yönelik bir hareket olduğu dile getirildi. 

Fransa'nın sömürgeci geçmişine vurgu yapılan açıklamada Yeni kaledonya örneği hatırlatılarak Fransız bölgelerindeki itirazların silah gücüyle bastırılmasının "Macron rejiminin" gerçek yüzünü ortaya koyduğu kaydedildi. Bakanlık açıklamasında ayrıca Fransa'nın sömürgecilikten kalan köklğü sorunlarını çözmek yerine Azerbaycan'la uğraştığı kaydedildi ve "Güney Kafkasya'da durumun gerginleşmesinin ve yeni bir savaş kaynağının oluşmasının sorumluluğu intikamcı politika izleyen Erivan yönetimi ile Macron diktatörlüğüne ait olacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Fransa'nın Ermenistan'a sattığı Ceasar topçu sistemini Fransız savunma sanayisi şirketi Nexter üretiyor.

Habere Tepki Ver

2

3

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading