Fransa'dan Doğu Akdeniz hamlesi: Helikopter gemisi yola çıktı: Güvenli liman Türkiye olacak

Fransa'dan Doğu Akdeniz hamlesi: Helikopter gemisi yola çıktı: Güvenli liman Türkiye olacak

İsrail'in Lübnan soykırımı sonrası harekete geçen Fransa hükümeti bir helikopter gemisinin önümüzdeki beş ila altı gün içinde Doğu Akdeniz'e ulaşacağını ve Fransız vatandaşlarının tahliye edileceğini ifade etti. Olası bir genel savaş senaryosunda ise Türkiye ve Kıbrıs'ın güvenli liman olarak işaretlendiği belirtildi.

Dünya

01.10.2024, 20:16

Fransız ordu sözcüsü Salı günü yaptığı açıklamada, bir Fransız helikopter gemisinin önümüzdeki beş ila altı gün içinde Doğu Akdeniz'e ulaşacağını ve yabancı uyrukluların Lübnan'dan tahliye edilmesine karar verilmesi halinde pozisyon alacağını söyledi.

Netanyahu için dikkat çeken sözler: Sonu Hitler gibi olacak! Netanyahu için dikkat çeken sözler: Sonu Hitler gibi olacak! Haberi Görüntüle

GÜVENLİ LİMAN TÜRKİYE

Batılı devletler genel bir savaş çıkması halinde vatandaşlarını Lübnan'dan güvenli bir şekilde nasıl çıkaracakları konusunda seçeneklerini değerlendirirken, Kıbrıs ve muhtemelen Türkiye'nin on binlerce kişiyi barındırdığı tahmin ediliyor.

İsrail, Hizbullah'ın lider kadrosuna yönelik hava saldırılarını takip eden kara harekâtının başlangıcında paraşütçü birlikleri ve komandolarıyla birlikte güney Lübnan'da Hizbullah'la şiddetli çatışmalar yaşandığını açıkladı.

Papa'dan Lübnan için uluslararası topluma çağrı Papa'dan Lübnan için uluslararası topluma çağrı Haberi Görüntüle

20.000 BİN FRANSIZ İÇİN YOLA ÇIKTI

Bir Fransız ordu sözcüsü, Lübnan'da yaklaşık 20.000 vatandaşı bulunan Fransa'nın helikopter gemisi Dixmude'nin Pazartesi günü bölgeye gitmek üzere Toulon limanından ayrıldığını söyledi.

Çarşamba günü Lübnan'dan ayrılacak olan ticari bir uçak, ülkeyi terk etmek isteyen İngiliz vatandaşlarına ek bir çıkış noktası sağlamak üzere İngiliz hükümeti tarafından kiralandı.

5 kişiye mezar olmuştu! Titan Denizaltısı faciasının enkaz görüntüsü ilk kez paylaşıldı! 5 kişiye mezar olmuştu! Titan Denizaltısı faciasının enkaz görüntüsü ilk... Haberi Görüntüle

KAÇIŞ İÇİN 350 STERLİN GEREK

Beyrut'taki Refik Hariri havaalanından kalkacak olan charter uçağın yolcuları, Dışişleri Bakanlığına göre savunmasız vatandaşlar, eşleri ya da partnerleri ve reşit olmayan çocuklarından oluşacak.

Ancak, bu uçağa binmek isteyen herkesin 350 Sterlin (15.923,58 Türk Lirası) ücret ödemesi gerekecek.

Dışişleri Bakanlığı, Ortadoğu Havayolları tarafından gerçekleştirilen tarifeli ticari uçuşlarda İngilizlerin kullanımına sunulmak üzere ilave koltuk satın almaya çalıştığını duyurmuştu. Ancak mevcut koltuk sayısı çok sınırlı.

Dışişleri Bakanı David Lammy Lübnan'daki durumun “değişken” olduğunu ve hızla kötüleşebileceğini söyledi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading