Yandex Metrica

Sitede Ara

Fransa'dan pahalı, Fransız sömürgesi! Halk, hayat pahalılığını protesto edince askeri müdahale gecikmedi

Fransa'dan pahalı, Fransız sömürgesi! Halk, hayat pahalılığını protesto edince askeri müdahale gecikmedi

Karayipler'deki Fransız sömürgesi Martinik'te, hayat pahalılığına karşı düzenlenen protestoların ardından Fransa hükümeti, adaya özel güvenlik güçleri sevk etti. Halk, gıda fiyatlarının yüzde 40 daha pahalı olduğu adada yaşam koşullarını protesto ederken, gösterilere müdahale sertleşti.

Dünya

23.09.2024, 18:41

Fransa'nın Karayipler'deki sömürgesi 350 bin nüfuslu Martinik'te, halkın hayat pahalılığına yönelik eylemleri giderek büyüyor. Ada sakinleri, Fransa ana karasına göre yüzde 40 daha pahalı olan gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarına karşı sokaklara döküldü. Eylül ayının başından bu yana devam eden protestolara Fransa'nın müdahalesi sertleşirken, ulusal güvenlik güçleri adaya gönderildi.

F-35 tuzlu geldi! İngiltere 2040 yılına kadar Eurofighter'ı kullanacak F-35 tuzlu geldi! İngiltere 2040 yılına kadar Eurofighter'ı kullanacak Haberi Görüntüle

ÖZEL GÜVENLİK GÜÇLERİ GÖNDERİLDİ

Fransa hükümeti, hayat pahalılığı nedeniyle ayaklanan Martinik halkına karşı, Cumhuriyetçi Güvenlik Birlikleri (CRS) adı verilen özel güvenlik güçlerini gönderdi. Martinik'in başkenti Fort-de-France'a dün ulaşan bu birlikler, gösterilerin yoğunlaştığı bölgelerde güvenliği sağlamayı amaçlıyor. Ancak bu müdahale, ada halkı arasında gerilimi daha da artırmış durumda.

Ay tutulması ne zaman olacak? Parçalı Ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? Ay tutulması ne zaman olacak? Parçalı Ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek... Haberi Görüntüle

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANIYOR

Protestolar sırasında şu ana kadar 30'dan fazla kişi gözaltına alınırken, gösteriler devam ediyor. Martinik Valiliği, Fort-de-France, Le Lamentin, Ducos ve Le Robert gibi şehirlerde kamusal alanda toplanmayı ve gösteri düzenlemeyi yasaklamış olsa da, hafta sonu boyunca halk barışçıl gösterilerini sürdürdü. Bu şehirlerde bazı bölgelerde gece sokağa çıkma yasağı da uygulamaya konuldu.

Lübnan harekete geçti! İsrail terörü BMGK'ya taşınıyor Lübnan harekete geçti! İsrail terörü BMGK'ya taşınıyor Haberi Görüntüle

CRS'NİN DÖNÜŞÜ TEPKİ ÇEKTİ

1959 yılında Martinik'teki protestolar sırasında orantısız güç kullanımıyla bazı göstericilerin ölümüne neden olmakla suçlanan Cumhuriyetçi Güvenlik Birlikleri, o tarihten bu yana ada halkı arasında büyük bir öfke yaratmış ve CRS'nin adaya girişi yasaklanmıştı. Ancak Fransa'nın son dönemde yaşanan protestoları bastırmak için CRS birliklerini yeniden adaya göndermesi, halkın tepkisini yeniden alevlendirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading