Yandex Metrica

Fransa'ya Türk düşmanı Başbakan! Ankara Ermeni soykırımını tanımalı demişti!

Fransa'ya Türk düşmanı Başbakan! Ankara Ermeni soykırımını tanımalı demişti!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron Türk düşmanı Michel Barnier'yi ödüllendirdi. Fransa'nın yeni Başbakanı "Türkiye, Ermeni soykırımını tanımalı" diyen Michel Barnier oldu.

Dünya

05.09.2024, 18:15

Fransa'da siyasi bulmaca nihayete erdi. Emmanuel Macron seçimlerden 60 gün sonra Michel Barnier Başbakan olarak atandı.

11 milyon dolarlık sözleşme! O ülke 200 Kamikaze İHA satın alma kararı aldı! Komşu ülkeye saldıracak! 11 milyon dolarlık sözleşme! O ülke 200 Kamikaze İHA satın... Haberi Görüntüle

MICHEL BARNIER FRANSA BAŞBAKANI OLDU

Fransa'da siyasi çıkmazla sonuçlanan parlamento seçimlerinin ardından, Cumhurbaşkanı Macron kararını duyurdu. Erken parlamento seçimlerinin ikinci turundan haftalar sonra Macron, eski Avrupa Birliği (AB) Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier'i yeni başbakan olarak atadı. Sol ittifakın ortak adayını reddeden Macron'un kararı, artan baskılarının ardından geldi.

Elysee Sarayından yapılan açıklamada, Macron'un Michel Barnier'yi "Fransızlara hizmet edecek birleştirici bir hükümet kurmakla" görevlendirdiği bildirildi.

Açıklamada, Barnier'nin başbakan olarak atamasının, Macron'un anayasal sorumlulukları uyarınca "mümkün olduğu kadar istikrarlı" ve "çoğunluğu sağlama şansı olan" bir başbakan ve hükümet için yürüttüğü bir dizi istişarenin ardından yapıldığı belirtildi.

Çin savaş uçağına Türk füzesi! Dev sipariş duyuruldu: JF-17C Türk silahları ile donatılacak Çin savaş uçağına Türk füzesi! Dev sipariş duyuruldu: JF-17C Türk... Haberi Görüntüle

SİYASİ BULMACA 60 GÜN SONRA ÇÖZÜLDÜ

Merkez sağdaki cumhuriyetçi gelenekten gelen 73 yaşındaki Barnier, daha önce de farkı kabinelerde görevlerde bulundu. 2004-2005 yıllarında Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Barnier, 2016-2021 döneminde Avrupa Birliği'nin (AB) Brexit Başmüzakerecisi olarak görev yaptı.

Macron, 30 Haziran ve 7 Temmuz'da yapılan erken genel seçimlerinden 2 ay sonra başbakanı atadı.

Solcu NFP'nin en fazla milletvekili çıkardığı seçimlerde hiçbir parti ya da ittifak salt çoğunluk olan 289 milletvekiline ulaşamamış ve seçimler Fransa tarihinin en parçalı meclis tablosunu ortaya çıkarmıştı.

Macron, ülkesinin ev sahipliği yaptığı 2024 Paris Olimpiyatları boyunca yeni bir başbakan atamayacağını bildirmiş ve istifasını sunan Gabriel Attal hükümetinin bir süre daha görevde kalmasını istemişti.

Bloomberg'den çılgın iddia: Türkiye o ülkede balistik füze üssü ve uzay limanı kurmak istiyor! Bloomberg'den çılgın iddia: Türkiye o ülkede balistik füze üssü ve... Haberi Görüntüle

ANKARA SOYKIRIMI TANIMALI DEMİŞTİ

Yeni Fransa Başbakanı Michel Barnier'in yıllar önce Türkiye hakkındaki yorumları ise tekrar gündem oldu. Türkiye Ermeni soykırımını tanımalı diyen Michel Barnier, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde, 1915 ve 1923 yılları arasında çok sayıda Ermeni'yi öldürdüğünü söylemişti.

O dönem Fransa Dışişleri Bakanı olan Michel Barnier, Türkiye gibi büyük bir ülkenin geçmişini anımsamak gibi bir görevi olduğunu belirterek, sözde Ermeni soykırımını desteklemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading