Yandex Metrica

Sitede Ara

Fransız generalin TB2 Bayraktar hazımsızlığı: Savaşın kralıydı ama...

Fransız generalin TB2 Bayraktar hazımsızlığı: Savaşın kralıydı ama...

Fransa Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı General Pierre Sil, Paris'teki Eurosatory 2024 savunma raporuna verdiği demeçte, küçük insansız hava araçlarının (dronarın) şu anda Ukrayna da dahil olmak üzere savaş alanlarında sahip olduğu avantajın "tarihte bir an" olduğunu söyledi.

Dünya

24.06.2024, 14:15

Anti-drone sistemleri gecikiyor ve gökyüzünü açık bırakıyor olsa da, karşı önlemler şu anda geliştiriliyor diyen Fransa Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı General Pierre Sil, "Bugün zaten Ukrayna'daki savaş alanındaki insansız hava araçlarının %75'i elektronik savaş nedeniyle kaybedildi" ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Fransız general, "Şu anda bazı silahlı kuvvetler, insansız hava araçlarına karşı koruma eksikliğinden yararlanıyor. Ama kendimizi koruyacağız. Bugün kılıç yani dronelar kalkandan daha keskindir. Kalkan büyüyecek" dedi.

Katil kana doymuyor! Gazze'de mülteci kampı hedef alındı: 42 kişi şehit oldu Katil kana doymuyor! Gazze'de mülteci kampı hedef alındı: 42 kişi... Haberi Görüntüle

ANTİ DRON SİSTEMLERİ GENİŞLİYOR

Bu yılki Eurosatory'de onlarca anti-drone sistemi tanıtılırken, Safran, Thales ve Hensoldt gibi firmalar da dronlarla elektronik yöntemlerle mücadeleye yönelik "yumuşak öldürme" çözümlerini sundu.

Fransız general, Fransız ordusunun Scorpion programı kapsamında geliştirilen yeni zırhlı araçlarının tamamının, iki yıl içinde tespit kabiliyetini füze veya 40 mm'lik mühimmat ateşleyebilen taretlere bağlayan anti-drone sistemleriyle donatılacağını söyledi.

Sil'e göre, FPV (Birinci Şahıs Görüşü) insansız hava araçları, sekiz ay önce bu tür sistemlerin mevcut olmadığı Ukrayna'da şu anda ön hatlardaki yıkımın yaklaşık %80'ini gerçekleştiriyor.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'den dikkat çeken açıklama: Avrupa ve dünyadaki mevcut durumun kızışacak Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'den dikkat çeken açıklama: Avrupa ve dünyadaki mevcut... Haberi Görüntüle

TB2 SAVAŞIN KRALIYDI

General, bunun 10 yıl sonra olmayacağını, hatta bir veya iki yıl içinde bitebileceğini vurguladı. Fransız A/GEED, Bayraktar TB2 insansız hava aracını örnek gösterdi. Ukrayna'da savaşın başlangıcında Türk İHA'larına "savaşın kralı" deniyordu ancak artık kullanılmıyor, tespit edilmesi ve düşürülmesi çok kolay.

Kendisi aynı zamanda Ukrayna'daki savaşın, Fransa'nın hız ve hareket kabiliyetine önem veren, orta zırh üzerine inşa edilmiş bir manevra ordusu tercihini sorgulamaya sevk ettiğini görmediğini söyledi. General Sill, Fransız ordusunun Scorpion programından alacağı araçların (Griffon, Serval ve Jaguar) mayın korumasına yapılan güçlü vurgu bunların 'oldukça hantal' olacağı anlamına gelse bile aktif veya pasif korumayla donatılabileceğini söyledi.

Habere Tepki Ver

3

22

1

1

1

1

6

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading