Yandex Metrica

Futbol sahasının altından Tunç Çağı çıktı: 3.500 yıllık keşif görenleri hayrete düşürdü

Futbol sahasının altından Tunç Çağı çıktı: 3.500 yıllık keşif görenleri hayrete düşürdü

Arkeologlar Galler'in Cardiff kentinde bir futbol sahasının altında 3.500 yıldan daha eski bir evin kalıntılarını ve başka eserleri keşfettiler.

Dünya

01.07.2024, 18:00

Ayaklarımızın altında ne olduğunu asla bilemeyiz. Bunun kanıtı olarak da Cardiff şehrinde bulunan bir spor kompleksinin zemini birçok sürprizi ortaya çıkardı. 2022 yılında arkeologlar aynı yerde Tunç Çağı'ndan kalma kalıntıları ortaya çıkarmışlardı. O zamandan beri keşifler devam etti.

Devasa kanatlar, iri gövde! Okyanusun yeni belası: Gizli su altı uçağı Manta Ray deşifre oldu Devasa kanatlar, iri gövde! Okyanusun yeni belası: Gizli su altı... Haberi Görüntüle

3.500 YILLIK HAZİNE

Futbolcuların ayaklarının altında bir vazo, birkaç çakmaktaşı ve mutfak eşyaları da dahil olmak üzere bir sürü eser vardı. Daha da şaşırtıcı olanı, The Guardian medyasının haberine göre arkeologlar, o dönemde bir metalürji uzmanının silah, alet ve mücevher yapımında kullanmış olması gereken bir kil fırınını ortaya çıkardılar. Bu nesne Birleşik Krallık'ta keşfedilen ikinci nesne olacak. Caerau ve Ely'nin mirasını medyaya yeniden keşfetme projesinin eş direktörü Olivier Davis, "Bu gerçekten heyecan verici" diye sevindi.

Macaristan'ın yokluğu fırsat bilindi: AB, dondurduğu Rus varlıklarından elde edilecek geliri Ukrayna'ya gönderiyor Macaristan'ın yokluğu fırsat bilindi: AB, dondurduğu Rus varlıklarından elde edilecek... Haberi Görüntüle

KASITLI OLARAK YOK EDİLMİŞ

Kazılara katılan arkeologlardan biri, bölgede ayrıca "Cardiff tarihinin en eski evi" olabilecek bir evin kalıntılarını da ortaya çıkardığını açıkladı. "Muhtemelen sahiplerinin ölümü üzerine" kasıtlı olarak yok edilmiş ve yerine aynı yerde bir başkası konmuş gibi görünüyor. Uzmanlar bu enkazın yakınında çanak çömlek de buldular ve bu da onların bu yerde yaşayanların yemek pişirip yemek yediğini varsaymalarına yol açtı.

İki konutun zeminleri de arkeologlar için gerçek bir hazineyi temsil ediyor, çünkü yüzyıllar boyunca hasar görmemiş veya sürülmemiş. Bu topraklar oldukça iyi korunmuştur. 

Habere Tepki Ver

2

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading