Füzeler yağıyor, İsrail yanıyor! Arka arkaya 100'den fazla ateşlendi

Füzeler yağıyor, İsrail yanıyor! Arka arkaya 100'den fazla ateşlendi

İsrail'in kuzeyine Lübnan'ın güneyinden 100'den fazla füze fırlatıldı. Füzeler yangınlara neden olurken, İsrail hava kuvvetleri bazı füzelere müdahale etti.

Dünya

20.10.2024, 18:41

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinden Hayfa ve Yukarı Celile bölgelerine 100'den fazla füze fırlatıldığını açıkladı. İsrail ordusunun sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, özellikle Yukarı Celile bölgesine 30 füze atıldığı bildirildi. Füzelerden bazıları İsrail hava savunma sistemi tarafından engellenirken, bazıları bölgeye isabet etti ve yangınlara neden oldu.

Putin'in gölge filosu! Hurda tankerler ve petrol atıkları zehir saçıyor Putin'in gölge filosu! Hurda tankerler ve petrol atıkları zehir saçıyor Haberi Görüntüle

FÜZELER YANGINA YOL AÇTI

Lübna’ın güneyinden Batı ve Yukarı Celile bölgelerine fırlatılan 70 füzenin ardından bazı bölgelerde yangınlar çıktığı açıklandı. İsrail’in kuzeyindeki Hayfa bölgesine de 3 füze atıldı, bunlardan 1’i İsrail hava savunma sistemleri tarafından imha edilirken, kalan 2 füze açık alanlara düştü. İsrail itfaiye ekipleri, yangınlara hızla müdahale ederken, Yukarı Celile’ye bağlı Safed kentinin doğusundaki Rosh Pina bölgesinde çıkan yangınların kontrol altına alınmaya çalışıldığı bildirildi.

Robot süpürgeler hacklendi! Sahiplerine küfür ediyor, evcil hayvanlara saldırıyor! Robot süpürgeler hacklendi! Sahiplerine küfür ediyor, evcil hayvanlara saldırıyor! Haberi Görüntüle

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ VE YOLLARIN KAPATILMASI

Yerli basında yer alan haberlere göre, Yukarı Celile’deki Amiad bölgesine düşen füzeler yangına sebep oldu. İsrail polisinin Roş Pina kavşağından Amiad kavşağına kadar olan 90. yolu, Lübnan’dan atılan füzelerin yola düşmesi nedeniyle kapattığı ifade edildi.

Fransa'da hızlı trende patlama! Avrupa Parlamentosu milletvekillerini taşıyordu Fransa'da hızlı trende patlama! Avrupa Parlamentosu milletvekillerini taşıyordu Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI VE KAYBI ARTAN SİVİL CAN KAYIPLARI

İsrail ordusu, 23 Eylül'den bu yana Lübnan’ın güneyinde başta Bekaa ve Baalbek bölgeleri olmak üzere yoğun hava saldırıları gerçekleştiriyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail’in hava saldırılarında, 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere 2 bin 448 kişi hayatını kaybetti, 11 bin 472 kişi yaralandı. Bu saldırılar neticesinde Lübnan’da yüz binlerce kişi yerinden edilirken, 461 binden fazla kişinin Suriye’ye göç ettiği açıklandı.

NATO için tarihe geçecek adım! Bir ilk olacak NATO için tarihe geçecek adım! Bir ilk olacak Haberi Görüntüle

HİZBULLAH'IN İSRAİL'E YANITI

İsrail ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023’ten bu yana süregelen çatışmalar, Lübnan'ın güneyinden fırlatılan roket ve füzelerle devam ediyor. Hizbullah'ın saldırılarında ağırlıklı olarak İsrail ordu üsleri hedef alınırken, İsrail tarafında büyük bir hasar bildirilmedi. Ancak iki taraf arasındaki çatışmalar şiddetini artırarak devam ediyor.

Habere Tepki Ver

4

1

1

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading