Yandex Metrica

Gagavuzya'nın sigortası Türkiye! Başkan Evghenia Gutul'dan Erdoğan'a teşekkür: Ankara özerkliğimizin en büyük destekçisi

Gagavuzya'nın sigortası Türkiye! Başkan Evghenia Gutul'dan Erdoğan'a teşekkür: Ankara özerkliğimizin en büyük destekçisi

Gagavuzya Başkan Evghenia Gutul'dan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür geldi. Gagavuzya'nın sigortasının Türkiye olduğunu ifade eden Gutul, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gagavuzya halkını her zaman küçük kardeş olarak görmüştür" dedi.

Dünya

30.08.2024, 14:25

Rusya merkezli NEWS.ru'ya röportaj veren Gagavuzya başkanı Evgenia Gutsul Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gagauz halkını küçük kardeşler olarak gördüğünü söyleyen Gutsul, "Ankara her zaman Gagavuz özerkliğine yakın olmuştur" ifadelerini kullandı.

Kilidi o silah açacak!  Geri çekilebilir kanatlara ve 65 km menzile sahip bomba geliştirdi: Düşmanı yok edecek Kilidi o silah açacak! Geri çekilebilir kanatlara ve 65 km... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE BİZİ KÜÇÜK KARDEŞİ OLARAK GÖRÜYOR"

Gagavuzya başkanı Evgenia Gutsul, verdiği röportajda, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gagauz halkını küçük kardeşler olarak gördüğünü söyledi. Ankara her zaman Gagavuz özerkliğine yakın olmuştur diyen Gutsul, 30 yıl önce kurulduğunda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in müzakerelerde hazır bulunduğunu hatırlattı.

Gagavuzya başkanı Evgenia Gutsul

Gagavuzya başkanı Evgenia Gutsul

Sözlerine devam eden Gagavuzya başkanı Evgenia Gutsul, "Türkiye, diğer ülkelerin Türkçe konuşan halklarıyla sürekli olarak düzenli toplantılar yapmakta ve diyalogu sürdürmektedir. Her üç ayda bir Türkçe konuşan halkların belediyeleri kongresi için İstanbul'a geliyoruz. Orada Türk tarafının yanı sıra Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan ve diğer ülkelerin temsilcileri de bulunuyor" dedi.

Son fırsat! Bir kez daha temas sağlandı: İsrail-Hamas arasında esir takası olacak mı? Son fırsat! Bir kez daha temas sağlandı: İsrail-Hamas arasında esir... Haberi Görüntüle

AVRUPA BİRLİĞİ'NE KATILMAK İSTEMİYORLAR

Daha önce Evgenia Gutsul, Moldovalı yetkililerin Romanya ile birleşmeyi kabul etmesi halinde Gagavuzya'nın yasal kendi kaderini tayin hakkını kullanacağını söyledi. Ona göre Moldovalılar aslında  Rusya ile yakınlaşmayı destekliyor ve Avrupa Birliği'ne katılmak istemiyorlar.

Bundan önce Moldova Devlet Başkanı Maia Sandu, Hutsul'un Gagavuz halkının çıkarlarını değil, " yozlaşmış bir grubu " temsil ettiğini söylemişti. Ona göre Gagavuzya'nın liderinin iktidarda bulunması ulusal güvenliğe yönelik bir tehdittir.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading