Gaspçı İsrail'in zorbalığı dur durak bilmiyor! İnşası başladı: Filistin topraklarında "ayrım duvarı"

Gaspçı İsrail'in zorbalığı dur durak bilmiyor! İnşası başladı: Filistin topraklarında "ayrım duvarı"

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait toprakları tahrip ederek "ayrım duvarı" inşasına başladı. Duvar, Filistinlilerin hareket özgürlüğünü kısıtlayarak yerleşim alanlarını daha da daraltacak.

Dünya

29.09.2024, 18:18

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde Filistinlilere ait topraklarda ayrım duvarı inşasına başladı. İsrail’e ait buldozerler, Ramallah’ın Sincil kasabasına ait arazilerde hafriyat çalışmalarına başladı ve bu bölgelerde ciddi tahribata yol açtı.

Görgü tanıklarına göre, İsrail’in inşa edeceği duvar, Filistinlilerin topraklarını gasbeden İsraillilerin yerleştiği caddeleri Filistinlilerin yaşadığı alanlardan ayırmayı amaçlıyor. Duvarın inşası nedeniyle Filistinlilere ait araziler tahrip edilerek, bölge halkının yaşam alanları daha da daraltılıyor.

TBMM Başkanı Kurtulmuş Rusya'da konuştu: 'Yeni bir Birleşmiş Milletlere ihtiyaç var' TBMM Başkanı Kurtulmuş Rusya'da konuştu: 'Yeni bir Birleşmiş Milletlere ihtiyaç... Haberi Görüntüle

İSRAİL 15 DÖNÜMLÜK ARAZİYİ GASP ETTİ

Tanıkların ifadesine göre, İsrail makamları daha önce Sincil Belediyesi'ne askeri bir talimat göndererek, kasabada ayrım duvarı inşası için 15 dönümlük araziye el koydu. Duvarın tamamlanmasıyla birlikte, Filistinli vatandaşların hareket alanı büyük ölçüde kısıtlanacak ve evlerine ulaşabilmeleri için uzun ve dolambaçlı yollar kullanmaları gerekecek.

Filistin Kurtuluş Örgütü’ne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi Başkanı Müeyyed Şaban, İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırılarının 7 Ekim'de Gazze’ye yönelik operasyonlarla birlikte arttığını ve sadece bu süreçte 27 bin dönüm Filistin toprağının gasp edildiğini açıkladı.

Biden ile görüşen BAE Devlet Başkanı Nahyan'dan dikkat çeken açıklama! 'Sarsılmaz bağlılık' sözleri Biden ile görüşen BAE Devlet Başkanı Nahyan'dan dikkat çeken açıklama!... Haberi Görüntüle

GASP İKİ KATINA ÇIKTI

Filistin Merkezi İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, İsrail’in 2023 yılında işgal altındaki Batı Şeria’da el koyduğu Filistin toprakları, bir önceki yıla göre iki kat arttı. 2022 yılında 26 bin dönüm olan el konulan toprak miktarı, 2023 yılında 50 bin 526 dönüme ulaştı.

İsrail bu hamlelerle Filistinlilerin hayatını daha da zorlaştırarak hem yerleşim alanlarını daraltıyor hem de özgürlüklerini kısıtlıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading