Yandex Metrica

Gazze ayıbını herkesin yüzüne haykıran Erdoğan'ın sözleri dünyayı salladı: Bakın hangi benzetmeyi öne çıkardılar

Gazze ayıbını herkesin yüzüne haykıran Erdoğan'ın sözleri dünyayı salladı: Bakın hangi benzetmeyi öne çıkardılar

Sözleri sık sık alkışlarla kesilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze ayıbını herkesin yüzüne vurması dünya medyasında büyük ses getirdi. Erdoğan'ın İsrail'e yönelik sözleri Amerikan ve Avrupa medyasında ilk sayfalardan aktarıldı. Netanyahu ve Hitler benzetmesi ön plana taşındı. Erdoğan'ın Kıbrıs ile ilgili açıklamaları da Yunan medyasında başlıklara yansıdı.

Dünya

25.09.2024, 12:10

ABD'deki temaslarına devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 79. oturumunda dün bir konuşma yaptı.

Aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze için BM'ye çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze soykırmının önüne geçmek için ne bekliyorsunuz? Filistin halkıyla birlikte kendi vatandaşlarının canını hiçe sayan katliam şebekesini durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz? Ey İsrail’e kayıtsız şartsız destek verenler, bu utancı daha ne kadar yaşayacaksınız?" dedi.

İsrail askerlerinin vahşeti ABD'yi bile rahatsız etti! Soykırım ortağı izahat istedi İsrail askerlerinin vahşeti ABD'yi bile rahatsız etti! Soykırım ortağı izahat... Haberi Görüntüle

"HİTLER NASIL DURDURULDUYSA, NETANYAHU DA DURDURULMALIDIR"

''Dünya beşten büyüktür'' diyen Erdoğan, ''Nasıl Hitler insanlığın ittifakıyla durdurulmuşsa Netanyahu da insanlığın ittifakıyla durdurulmalıdır. Acil ateşkes sağlanmalı, rehine takası gerçekleşmelidir. İnsani yardımlar Gazze'ye ulaştırılmalıdır. İsrail'in saldırılarını artırdığı Lübnan halkının ve hükümetinin de yanındayız. 41 bin insanı katledenler, talimatı verenden tetiği çekene kadar işledikleri suçların hesabını vermeden vicdanlar rahata kavuşamaz.'' ifadelerini kullandı.

Son dakika: Pakistan’da Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu heyeti taşıyan konvoya mayınlı saldırı: Yaralılar var Son dakika: Pakistan’da Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu heyeti taşıyan konvoya... Haberi Görüntüle

"KKTC RESMEN TANINMALI"

KKTC'nin resmen tanınması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, ''KKTC resmen tanınmalı. Federasyon modeli geçerliliği yitirmiştir. Bugün uluslararası toplumu bir kez daha Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanımaya, diplomatik, siyasi ve ekonomik ilişkiler kurmaya davet ediyorum. Kıbrıs Türklerinin müktesep hakları olan egemen eşitlik ve eşit uluslararası statüleri yeniden tescil edilmeli, tecrit artık son bulmalıdır.'' dedi.

200 zırhlı yok edildi! Son 24 saate rekor kayıp! Moskova kan kaybediyor 200 zırhlı yok edildi! Son 24 saate rekor kayıp! Moskova... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ DÜNYA MEDYASINDA

Sözleri sık sık alkışlarla kesilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze ayıbını herkesin yüzüne vurması dünya medyasında büyük ses getirdi. Erdoğan'ın İsrail'e yönelik sözleri Amerikan ve Avrupa medyasında ilk sayfalardan aktarıldı. Netanyahu ve Hitler benzetmesi ön plana taşındı. Erdoğan'ın Kıbrıs ile ilgili açıklamaları da Yunan basınında başlıklara yansıdı.

New York Times, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerine ilk sayfasında yer verdi. Gazetede, Erdoğan'ın 20 dakika boyunca Tel Aviv yönetimini sert biçimde eleştirdiğini belirtti.

Reuters haber ajansı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM ve Batı değerlerinin Gazze'de öldüğü sözlerine manşette yer verdi. 

Avrupa'da göçmen krizi! Almanlar gemileri yaktı: 100.000 mülteciyi Yunanistan'a gönderecekler Avrupa'da göçmen krizi! Almanlar gemileri yaktı: 100.000 mülteciyi Yunanistan'a gönderecekler Haberi Görüntüle

HİTLER BENZETMESİ ÖN PLANA ÇIKARILDI

Amerikan merkezli Politico gazetesi de Erdoğan'ın Netanyahu'ya yönelik eleştirilerini ön plana çıkardı. Haberin başlığında da, Cumhurbaşkanı'nın "70 yıl önce Hitler nasıl durdurulduysa, bugün de Netanyahu öyle durdurulmalı" sözüne yer verildi.

Hayalet gemiler şüpheli rotada: Casus deniz canavarları gözünü Batı'ya dikti: Atılan her adımı rapor ediyorlar Hayalet gemiler şüpheli rotada: Casus deniz canavarları gözünü Batı'ya dikti:... Haberi Görüntüle

''İSRAİL, SOYKIRIM YAPIYOR''

Alman gazeteleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Netanyahu ve Hitler benzetmesini ön plana taşıdı.

Die Welt, Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler üyesi ülkelere dönüp, "İsrail, soykırım yapıyor" manşetiyle okurlarının karşısına çıktı. Erdoğan'ın, "Netanyahu, Hitler gibi durdurulmalı" ifadesini de aktardı.

Sırp haber ajansı Politika, Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'Netanyahu'yu bir kez daha Hitler'e benzetti' dedi.

Hırvat devlet televizyonu HRT, Cumhurbaşkanı'nın 'İsrail'i Durdurun' çağrısını izleyicileriyle paylaştı.

Erdoğan'ın tüm ülkeleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanımaya davet ettiğine dikkat çekildi.

Kim gemileri yaktı! Nükleer cephane genişleyecek: Ordumuz tamamen savaşa hazır Kim gemileri yaktı! Nükleer cephane genişleyecek: Ordumuz tamamen savaşa hazır Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'DAN NETANYAHU HÜKÜMETİNE AZAR

Katar merkezli yayın organı Al Jazeera, 'Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM ve Batı değerlerinin Gazze'de öldüğünü söyledi' başlıklı haberini okurlarına son dakika olarak duyurdu. Söz konusu haberde "İsrail'in Gazze'deki saldırısını açıkça eleştiren Erdoğan, Netanyahu hükümetini Orta Doğu'yu savaşa sürüklediği için azarladı. Uluslararası toplumu 'Netanyahu ve cinayet şebekesini' durdurmaya çağırdı" ifadelerini kullandı.

Miçotakis'e İsrail çağrısı: 'Netanyahu'nun ölümcül politikasını desteklemeyi bırak' Miçotakis'e İsrail çağrısı: 'Netanyahu'nun ölümcül politikasını desteklemeyi bırak' Haberi Görüntüle

YUNAN MEDYASI: ERDOĞAN'IN BÜYÜK MEYDAN OKUMASI

Erdoğan'ın KKTC ile ilgili sözleri de Yunan medyasında yer aldı. Devlet Televizyonu ERT de, Yunan gazeteleri de ayrı konuya vurgu yaptı. Ta Nea, "Erdoğan'ın büyük meydan okuması" başlığını kullandı.

Habere Tepki Ver

7

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading