Yandex Metrica

Gazze için ateşkes umudu: Hamas'ın yeni lideri Sinvar'ın teklifi İsrail'e iletildi

Gazze için ateşkes umudu: Hamas'ın yeni lideri Sinvar'ın teklifi İsrail'e iletildi

İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu, dünya kamuoyunun ateşkes çağırlarına kulağını tıkarken, İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını da içeren bir ateşkes anlaşması için çabalar sürüyor. Adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak, Mısırlı ve Katarlı arabulucuların İsrailli yetkililere, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın Gazze Şeridi'ndeki savaşı sona erdirecek bir ateşkes anlaşması istediğini ilettiğini açıkladı.

Dünya

12.08.2024, 09:36

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ediyor.

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan çocuk, kadın, yaşlı demeden herkesi öldüren İsrail güçleri, şu ana kadar 40 bine yakın masum Filistinliyi katletti. 10 aydan bu yana Gazze'yi bombalayan İsrail ordusu, 90 binden fazla kişiyi de yaraladı.

Cepheler boş kaldı! Kursk operasyonu balon mu? Kiev'in taktiksel hatası Ukrayna'nın sonunu getirebilir Cepheler boş kaldı! Kursk operasyonu balon mu? Kiev'in taktiksel hatası... Haberi Görüntüle

SİNVAR'DAN ATEŞKES TEKLİFİ

İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu, dünya kamuoyunun ateşkes çağırlarına kulağını tıkarken, İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını da içeren bir ateşkes anlaşması için çabalar sürüyor.

Adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak, Mısırlı ve Katarlı arabulucuların İsrailli yetkililere, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın Gazze Şeridi'ndeki savaşı sona erdirecek bir ateşkes anlaşması istediğini ilettiğini açıkladı.

Hamas,15 Ağustos'ta başlaması beklenen ateşkes görüşmelerinin ABD Başkanı Joe Biden'ın geçen ay sunduğu ateşkes planı üzerinden ilerlemesini istedi. 

Kaynak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında ise, "Netanyahu’nun ne istediğini kimse bilmiyor" ifadelerini kullandı. Adının açıklanmasını istemeyen kaynak, ABD'li yetkililerin İsrailli yetkililere bölgesel bir savaştan kaçınmak için derhal bir anlaşmaya varılması gerektiğini söylediğini aktardı.

Yeşil Vatan savunması! Avustralya basını Türkiye'nin orman yangını stratejisini duyurdu: Dik, yeniden dik ve tekrar dik! Yeşil Vatan savunması! Avustralya basını Türkiye'nin orman yangını stratejisini duyurdu:... Haberi Görüntüle

ABD, MISIR VE KATAR'DAN ÇAĞRI

Soykırımın başından bu yana terör devletinin arkasında duran ve bebek katili Netanyahu'ya sonsuz destek veren ABD Başkanı Joe Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Thani, İsrail ve Hamas'a 15 Ağustos'ta Katar’ın başkenti Doha veya Mısır’ın başkenti Kahire'de müzakerelere yeniden devam etme çağrısında bulunmuş, ateşkes anlaşmasının daha fazla geç kalınmadan uygulanmasını istemişti.

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, İsrail'in önümüzdeki hafta ayrıntıları netleştirmek ve çerçeve anlaşmasını uygulamaya koymak amacıyla görüşmelere katılmak üzere heyet göndereceği bildirilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading