Yandex Metrica

Sitede Ara

Gazze için kritik uyarı! 'Sadece insani kriz yok aynı zamanda bir sefalet girdabı var'

Gazze için kritik uyarı! 'Sadece insani kriz yok aynı zamanda bir sefalet girdabı var'

BM Gazze Kıdemli İnsani Yardım ve Yeniden Yapılanma Koordinatörü Sigrid Kaag, soykırımcı İsrail'in saldırıları sürdürdüğü ve Filistinlileri açlığa mahkum ettiği Gazze hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kaag, "Gazze'de sadece insani kriz yok, aynı zamanda bir sefalet girdabı var" dedi. 

Dünya

02.07.2024, 20:03

Birleşmiş Milletler Gazze Kıdemli İnsani Yardım ve Yeniden Yapılanma Koordinatörü Sigrid Kaag, Gazze'deki insani durum hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. BM Güvenlik Konseyi üyelerini Gazze'deki insani yardım operasyonlarına ilişkin bilgilendiren Kaag, soykırımcı İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de 7 Ekim'in ardından sivillerin "uçuruma itildiğini" vurguladı. Kaag, "Gazze'de sadece insani kriz yok, aynı zamanda bir sefalet girdabı var." dedi.

Milyonlarca Filistinli sivilin içinde bulunduğu durumu aktaran BM Koordinatörü Kaag, kamu sağlık sistemi ve eğitim sisteminin imha edildiğini belirterek, sıcaklar nedeniyle bulaşıcı hastalıkların da giderek arttığını söyledi. İsrail'in 6 Mayıs'ta Refah'a saldırılarının ardından 1 milyondan fazla kişinin tekrar yerinden edildiğine işaret eden Kaag, Gazze genelinde 1,9 milyon insanın yerinden edildiğini söyledi. Kaag, "Gazze'de güvenli hiçbir yer yok." vurgusunu yineleyerek, İsrail'in Han Yunus'taki "yeni tahliye emrinden" derin endişe duyduğunu dile getirdi.

Lady Diana'nın mirası oğullarına değil yedi kuşak akrabasına gitti! 16. Yüzyıldan kalma malikaneden mahrum kalacaklar! Lady Diana'nın mirası oğullarına değil yedi kuşak akrabasına gitti! 16.... Haberi Görüntüle

"SİYASİ İRADENİN ALTERNATİFİ YOK"

İsrail'in yardım girişini engellediği Gazze Şeridi'ndeki durumu değerlendiren Kaag, Gazze'ye insani yardım dağıtımına ilişkin sorunların devam ettiğini kaydetti. Kaag, "Siyasi iradenin alternatifi yok." dedi. İsrail'in Refah saldırısı ve Refah Sınır Kapısı'nın kapatmasının ardından Gazze'ye giren ve dağıtılan yardımlarda çok ciddi düşüş olduğunun altını çizen Kaag, BM'nin İsrail'den güvenli insani yardım dağıtımını sağlaması için çözüm bulmasını istediğini bildirdi.

Kaag, sıcak havaların artışı ve yetersiz beslenmenin getirdiği salgın hastalıklara da dikkat çekti. Kaag, ciddi hastalıkları olan 21 çocuğun Gazze'den geçen hafta tahliye edildiğini anımsatarak, "Çok büyük ihtiyaçlar ışığında, bu konunun öncellikli olduğunu vurgulayarak dikkat ve desteğinizi talep ediyorum." ifadelerini kullandı. İnsani yardıma yıllarca ihtiyaç olacağını bildiren Kaag, diğer taraftan Gazze'de yeniden inşa ve toparlanma sürecine de gecikmeden odaklanılması gerektiğini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading