Yandex Metrica

Sitede Ara

Gazze'de ateşkes olacak mı? ABD'den açıklama: Mutabakata varılamayan iki konu var

Gazze'de ateşkes olacak mı? ABD'den açıklama: Mutabakata varılamayan iki konu var

Gazze'de ateşkes anlaşmasının yüzde 90'ı tamam, esir takası ve Philadelphi Koridoru müzakereleri sürüyor. ABD'li üst düzey yetkili, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Anlaşmada Philadelphi Koridoru'ndan bahsedilmiyor. Anlaşmanın söylediği şey, İsrail'in nüfusu yoğun bölgelerden geri çekilmesi diyor. Burada tartışma, Philadelphi Koridoru'nun nüfusu yoğun bir yer olup olmadığı üzerine başladı. İsrailliler bu konuda son birkaç haftadır koridor boyunca askeri varlıklarını önemli ölçüde azaltacak bir öneri geliştirdiler ki bu aslında anlaşmayla teknik olarak uyumlu" dedi. ABD yönetimi, "tutuklularla esirlerin takası" ve "Philadelphi Koridoru" ile ilgili müzakerelerin ise taraflar arasında sürdüğünü bildirdi.

Dünya

05.09.2024, 09:10

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ediyor.

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan çocuk, kadın, yaşlı demeden herkesi öldüren İsrail güçleri, şu ana kadar 41 bine yakın masum Filistinliyi katletti. 11 aydan bu yana Gazze'yi bombalayan İsrail ordusu, 90 binden fazla kişiyi de yaraladı.

İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağırlarına kulağını tıkarken bebek ABD'li üst düzey bir yetkili, telekonferans yoluyla düzenlenen basın brifinginde, Gazze'de ateşkes süreciyle ilgili son durumu ve görüşmelerdeki detayları değerlendirdi.

Film setinde dehşet! Facianın eşiğinden dönüldü: Kontrollü patlama kontrolden çıktı Film setinde dehşet! Facianın eşiğinden dönüldü: Kontrollü patlama kontrolden çıktı Haberi Görüntüle

''YÜZDE 90'INDA MUTABIK KALINMIŞ DURUMDA''

ABD'li yetkili, şu an masada olan anlaşma önerisinin daha önce Hamas'ın temmuz ayında mutabık kaldığı metinle çok büyük oranda örtüştüğünü anlattı.

Anlaşma metninde 18 bölüm olduğunu belirten yetkil, ''Bunların 14'ünde anlaşıldı ve önceki metinle aynı. Bir bölüm teknik detaylarla ilgili ve kalan 3 bölümde ise Filistinli mahkumlarla Hamas'ın elindeki esirlerin takasıyla ilgili detayların bulunuyor. Esir takasıyla ilgili bölümlerde halen müzakere edilmesi gereken başlıklar var. Bu anlaşmanın yüzde 90'ında mutabık kalınmış durumda." dedi.

300 bebek cesedi! İkiz kardeşlerinin mezarını arıyordu: Toplu mezar buldu 300 bebek cesedi! İkiz kardeşlerinin mezarını arıyordu: Toplu mezar buldu Haberi Görüntüle

''6 ESİRİN HAYATINI KAYBETMESİ MÜZAKERE SÜRECİNİ ZORA SOKTU''

Geçen hafta sonu İsrailli 6 esirin yaşamını yitirmesi söz konusu müzakere sürecini belli ölçüde zora soktuğunu ve bunu kabul etmeleri gerektiğine dikkat çeken ABD'li yetkili, şu anda öncekine göre daha az sayıda esir olduğunu ve bunun hem ABD hem İsrail tarafında hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Yetkili, buna rağmen esir takası konusunda ciddi mesafe alındığını ve bu konunun tamamen çözülebileceğine inandığını belirtti.

Gazze'de vahşet saçan siyonistler bu kadar zalim! İsrailli General'den Filistinliler için kan donduran teklif! Gazze'de vahşet saçan siyonistler bu kadar zalim! İsrailli General'den Filistinliler... Haberi Görüntüle

ANLAŞILAMAYAN İKİ KONU VAR

ABD'li yetkili, "Tutuklu takası bu anlaşmanın temel bileşenlerinden biri ve şu anda müzakereleri sürüyor ancak Hamas'ın bu sürece dahil olması gerekiyor, aksi halde ilerleyemeyiz." şeklinde konuştu.

ABD yönetimi, "tutuklularla esirlerin takası" ve "Philadelphi Koridoru" ile ilgili müzakerelerin ise taraflar arasında sürdüğünü bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading