Sitede Ara

Gazze'de durum felaket: Yakıt biti ambulanslar hizmet dışı kaldı

Gazze'de durum felaket: Yakıt biti ambulanslar hizmet dışı kaldı

Soykırımcı İsrail nedeniyle Gazze'de ilk yardım hizmeti durma noktasında. Yakıt sıkıntısı nedeniyle Gazze'nin kuzeyinde ambulanslar hizmet veremiyor.

Dünya

12.10.2024, 13:25

Bir yıldan fazla bir süredir Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail, saldırılarına acımasızca devam devam ediyor.

Bebek katili Başbakan Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusu hedef gözetmeksizin her yeri bombalarken şu ana kadar 42 binden fazla masum kişiyi katletti. 100 bine yakın insan da yaralandı.

Bir yıldır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'de durum günden güne kötüye gidiyor ve İsrail güçleri, masum insanları ölüme terk ediyor.

Başınız şimdi büyük belada! İstihbarat doğruladı: Kuzey Koreli 6 subayı öldürdüler Başınız şimdi büyük belada! İstihbarat doğruladı: Kuzey Koreli 6 subayı... Haberi Görüntüle

AMBULANSLAR HİZMET DIŞI

Filistin Kızılayı Sözcüsü Raid en-Nims, yaptığı açıklamada, Gazze'nin kuzeyindeki son duruma ilişkin bilgi verdi.

İsrail'in yakıt girişine izin vermemesi nedeniyle Kızılaya ait 6 ilk yardım aracının hizmet dışı kaldığını kaydeden Nims, bu durumun hasta ve yaralılara yönelik ilk yardım hizmetini durma noktasına getirdiğini belirtti.

AUKUS denizaltılarına özel doping! Öyle bir ekipman alacaklar ki: Değeri 244 milyon dolar AUKUS denizaltılarına özel doping! Öyle bir ekipman alacaklar ki: Değeri... Haberi Görüntüle

80 HASTANIN NAKİL İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLEMEDİ

Nims, İsrail'in Gazze'nin kuzeyine yönelik ablukası ve saldırıları nedeniyle 80 hastanın orta kesim ve güneydeki hastanelere nakil işleminin gerçekleştirilemediğini dile getirdi.

Gazze'nin kuzeyindeki hastanelerde ilaç ve tıbbi malzeme eksikliğinin de hat safhada olduğuna dikkat çeken Nims, bu durumun hala orada yaşayan Filistinlilerin hayatını tehlikeye attığını ifade etti.

Kısıtlamalar rağmen az sayıda Filistinli cuma namazını idrak etti! Kısıtlamalar rağmen az sayıda Filistinli cuma namazını idrak etti! Haberi Görüntüle

4 NOKTA HİZMET DIŞI

Nims, İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyinde yaptığı tahliye çağrıları ile halka ve sağlık çalışanlarına yönelik tehditleri nedeniyle sağlık hizmeti veren 4 noktanın hizmet dışı kaldığını aktardı. Nims, Kızılay'ın, kuzeye tıbbi ve insani yardım yardım ulaştırmak için Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) gibi uluslararası kuruluşlarla koordinasyona devam ettiğini dile getirdi.

İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyine yönelik sıkı kuşatması ve yoğun saldırıları 6. gününde de sürüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading