Gazze'de insani kriz! Cesetler sokaklara saçlıdı cenazeler toplanamıyor

Gazze'de insani kriz! Cesetler sokaklara saçlıdı cenazeler toplanamıyor

İsrail ordusu, Gazze'de sürdürdüğü katliamlara devam ederken Filistin Sivil Savunma Teşkilatı’ndan insani krize yönelik açıklama geldi. Açıklamada, İsrail'in Beyt Hanun, Beyt Lahiya ve Cebaliye'ye yönelik 4 gündür devam eden saldırılarında onlarca sivilin katledildiği belirtilerek, “İnsanların cesetleri sokaklara saçılmış durumda ve onlara ulaşmak çok zor. Çünkü askerler ambulans ve sivil savunma ekiplerini hedef alıyor" denildi.

Dünya

09.10.2024, 09:12

ABD ve diğer batılı ülkelerin desteğini arkasına alarak eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları acımasızca devam ederken, Filistin Sivil Savunma Teşkilatı’ndan bölgede yaşanan insani krize dair resmi açıklama geldi.

Açıklamada İsrail'in Beyt Hanun, Beyt Lahiya ve Cebaliye'ye yönelik 4 gündür devam eden saldırılarında onlarca sivilin katledildiği belirtildi.

İşgalci İsrail'in saldırıları dünya tarafından kınandı: ''Hukuksuz ve terörist eylemler'' İşgalci İsrail'in saldırıları dünya tarafından kınandı: ''Hukuksuz ve terörist eylemler'' Haberi Görüntüle

''CESETLER SOKAKLARA SAÇILMIŞ DURUMDA''

Açıklamada, “İnsanların cesetleri sokaklara saçılmış durumda ve onlara ulaşmak çok zor. Çünkü askerler ambulans ve sivil savunma ekiplerini hedef alıyor. İsrail güçleri bu bölgelere sıkı bir kuşatma uyguladı ve su, gıda ve tıbbi malzeme girişini engelliyor” denildi.

İsrail ordusunun bu bölgelerdeki 200 bini aşkın Filistinli’yi evlerini boşaltmaya, sağlık personeli ve hastaları da Gazze'nin kuzeyindeki hastaneleri terk etmeye zorladığı aktarıldı.

Öte yandan Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun, Beyt Lahiye ve Cibaliya'da 4 gündür düzenlediği geniş çaplı saldırılar ve gıda, su, ilaç girişini engellediği sıkı abluka nedeniyle bölgede insani durumun her geçen saat daha da kötüleştiği belirtildi.

Lula’dan 'Netanyahu’ya karşı harekete geçin' çağrısı: İsrail’in eylemleri soykırımdır Lula’dan 'Netanyahu’ya karşı harekete geçin' çağrısı: İsrail’in eylemleri soykırımdır Haberi Görüntüle

SAĞLIK EKİPLERİ HEDEF ALINIYOR

İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyinde sivilleri hedef aldığı katliamlarda onlarca kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin de yaralandığı vurgulandı.

İsrail ordusun sivil savunma ve sağlık ekiplerini de hedef aldığı, ekiplerin bombalanan bölgelere ulaşmalarına izin verilmediği, dolayısıyla katledilen Filistinlilerin naaşlarının sokaklarda veya enkaz altında kaldırılmayı beklediği ifade edildi.

Lübnan'a kara harekatı sinyali: Gallant resmen duyurdu: Sonraki aşama çok yakında Lübnan'a kara harekatı sinyali: Gallant resmen duyurdu: Sonraki aşama çok... Haberi Görüntüle

''İSRAİL'E 'BASKI YAPIN' ÇAĞRISI''

Uluslararası kuruluşlardan Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki sivillere uygulanan soykırımın son bulması için İsrail'e baskı yapmaları istendi.

Başbakan Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan 200 bini aşkın Filistinliden, katliam yapacağı tehdidiyle evlerini boşaltmalarını ve bölgeden göç etmelerini istediği aktarıldı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığının akşam saatlerinde yaptığı açıklamaya göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki "Kemal Advan", "Endonezya" ve "El-Avde" hastanelerinin boşaltılmasını istemiş aksi takdirde Şifa Hastanesi'nde yaşanan yıkım, ölüm ve gözaltıların burada da tekrarlanacağı tehdidinde bulunmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading