Gazze'de İsrail soykırımının acı yüzü: 7 Ekim'den bu yana 902 aile nüfustan silindi

Gazze'de İsrail soykırımının acı yüzü: 7 Ekim'den bu yana 902 aile nüfustan silindi

İsrail'in vahşeti, Gazze'de sadece bireyleri değil aileleri de yok etti. Gazze'deki hükümetin paylaştığı bilgilere göre soykırımcı İsrail Gazze'ye ymnelik saldırılarında 902 Filistinli aileyi tamamen öldürdü.

Dünya

03.10.2024, 01:42

Yüzyılın en büyük soykırımlarından birine imza atan İsrail'in Gazze'de uyguladığı vahşet aradan ne kadar zaman geçerse geçsin unutulmayacak. Daha bir yıl dolmadan 42 bine yakın sivili katleden işgalciler, bine yakın ailenin tüm fertlerini öldürdü. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi yaptığı açıklamada İsrail'in yasaklı silahlarla Filistinli sivillere saldırdığı kaydedildi. ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın desteğiyle gerçekleştirilen saldırılarda terör devleti İsrail'in Gazze'de tam bir soykırıma imza attığı ve Filistinli 902 aileyi tamamen ortadan kaldırdığını bildirdi. 

Açıklamada İsrail'in Filistin halkına karşı işlediği tüm cinayet ve soykırımın en güçlü şekilde kınandığı ve tüm dünyadan da bu yönde güçlü kınamalar beklendiği belirtilirken İsrail'in uluslararası arenada yargılanması ve işlediği suçlardan dolayı mahkum edilmesi istendi ve uluslararası topluma ve BM kurumlarına "soykırım saldırılarının durdurulması için ABD ve İsrail'e baskı yapılması" çağrısı yinelendi.

Ortadoğu'ya asker gönderecekler! Pentagon'dan flaş Lübnan açıklaması: İsrail'e yardım eli uzatacaklar Ortadoğu'ya asker gönderecekler! Pentagon'dan flaş Lübnan açıklaması: İsrail'e yardım eli... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SOYKIRIMI

İşgalci ve soykırımcı İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 17 bini çocuk, 11 bin 378'i kadın olmak üzere tToplamda 41 bin 689 Filistinliyi katletti.  

Gazze'de 96 bini aşkın da yaralı var. Yaralılar, tedaviden mahrum biçimde sağlıksız şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Yerinden edilmiş 2 milyona yakın kişi de yiyecek, su ve ilaç sıkıntısıyla karşı karşıya. Uluslararası kamuoyundan gelen tüm uyarılara rağmen saldırılarını ve katliamlarını durdurmayan İsrail, başta ABD olmak üzere Batı dünyasından almaya devam ettiği silahlarla Gaze'deki katliamını sürdürüyor. İsrail ayrıca 7 Ekim'den bu tana Batı Şeria'daki baskınlarını da artırmış durumda.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading