Yandex Metrica

Gazze'de katliam devam ediyor: İsrail'in saldırılarında en az 26 Filistinli sivil kişi hayatını kaybetti

Gazze'de katliam devam ediyor: İsrail'in saldırılarında en az 26 Filistinli sivil kişi hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenledği saldırılarda en az 26 Filistinli sivil yaşamını yitirdi. Ölenler arasında 6 da çocuk bulunuyor.

Dünya

15.09.2024, 02:02

İsrail kadın-erkek, yaşlı-çocuk demeden öldürmeye devam ediyor. İşgal ettiği Gazze'de her gün bir başka katliama imza atan işgal devleti, gerek havadan gerekse de karadan yaptığı saldırılarla çok sayıda Filistinliyi öldürüyor. 

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun kasabasına düzenlenen topçu saldırısı sonucunda 2, Gazze kentine yapılan 3 ayrı hava saldırısında ise 21 Filistinlinin öldüğünü duyurdu. Ayrıca kentteki Ez-Zeytun Mahallesi'ndeki Zeytun Şehitleri Okuluna düzenlenen saldırıda, 2'si çocuk, 1'i kadın 5 Filistinli yaşamını yitirdi. Güneydeki Han Yunus'ta ise Attar bölgesinde sığınmacıların kaldığı çadıra düzenlenen saldırıda 1 Filistinli öldü.

Boeing'in sorunlu uzay aracı Dünya'ya astronotsuz indi: Starliner dramı Boeing'in sorunlu uzay aracı Dünya'ya astronotsuz indi: Starliner dramı Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İşgalci ve soykırımcı İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 17 bine yakın çocuğu ve 11 binden fazla kadını öldürdü. Toplamda 41 bini aşkın Filistinliyi katleden işgalciler, tarihin en büyük soykırımlarından birine imza atmış durumda.

Gazze'de 95 bini aşkın da yaralı var. Yaralılar, tedaviden mahrum biçimde sağlıksız şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Yerinden edilmiş 2 milyona yakın kişi de yiyecek, su ve ilaç sıkıntısıyla karşı karşıya. Uluslararası kamuoyundan gelen tüm uyarılara rağmen saldırılarını ve katliamlarını durdurmayan İsrail, başta ABD olmak üzere Batı dünyasından almaya devam ettiği silahlarla Gaze'deki katliamını sürdürüyor. İsrail ayrıca 7 Ekim'den bu tana Batı Şeria'daki baskınlarını da artırmış durumda.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading