Gazze'de sivillerin sığındığı okula saldırı! Çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti!

Gazze'de sivillerin sığındığı okula saldırı! Çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti!

Katil İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Nusayrat bölgesindeki okulu hedef alarak yeni bir katliama imza attı. Saldırıda çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 16 Filistinli hayatını kaybetti.  

Dünya

07.07.2024, 16:16

İsrail, Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş sivillerin üzerine bomba yağdırmaya devam ediyor.

İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Filistinlilerin sığındığı okula saldırı düzenledi. Düzenlenen saldırıda çoğu  çocuk ve kadın olmak üzere 16 Filistinli hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Nusayrat bölgesinde El-Cauni Okulu'nu bombalayarak bir katliam yaptığı açıklandı.

Hizbullah'tan İsrail açıklaması: Yeni aşamaya girdik! 'Dehşet içinde sonu gelecek' Hizbullah'tan İsrail açıklaması: Yeni aşamaya girdik! 'Dehşet içinde sonu gelecek' Haberi Görüntüle

16 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ!

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, saldırıda ölen 16 sivilin cansız bedeni ile 50 yaralının Aksa Şehitleri Hastanesi'ne ulaştığı ifade edildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde sivillerin sığındığı okulu hedef aldığı aktarıldı.

Haberde,  Gazze'nin orta kesiminde sivillerin sığındığı Cauni Okulu'nun 7 Ekim 2023'ten beri 3 kez hedef alınarak vurulduğuna dikkat çekildi.

İsrail ordusunun  Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde sivilleri hedef aldığı; saldırıda bir kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'a teşekkür: 'Kıbrıs Türk halkının sesi ve soluğu oldunuz' KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'a teşekkür: 'Kıbrıs Türk halkının sesi ve... Haberi Görüntüle

'YENİ BİR KATLİAM'

Hamas, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Nusayrat bölgesindeki okulu hedef alarak "yeni bir katliam" işlediğini belirtti.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Yerinden edilmiş masum sivillerin kaldığı UNRWA'ya ait okulların ve sığınma merkezlerinin, tekrar tekrar ve sistematik olarak hedef alınması ve buralarda korkunç katliamların gerçekleştirilmesi; faşist işgal hükümetinin, sivillerin korunmasını düzenleyen tüm kanunlara meydan okuması anlamına geliyor." denildi.

Açıklamada uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler'den (BM) Gazze'de işlenen savaş suçlarına ve bu ihlallere son verimesi için acilen harekete geçmesi ve etkin adımlar atması talep edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

1

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading