Gazze'de yeni mezarlıklar inşa ediliyor: İsrail'in katlettiği çocukların sayısı 15 bine yaklaştı

Gazze'de yeni mezarlıklar inşa ediliyor: İsrail'in katlettiği çocukların sayısı 15 bine yaklaştı

UNICEF Sözcüsü James Elder, kaleme aldığı yazıda Gazze'deki son durumun dehşet verici olduğunu belirtti. Bölgedeki çocuk ölümlerini değerlendiren Elder, Refah'a düzenlenecek olası kara saldırısından endişe duyduğunu ifade etti.

Dünya

13.05.2024, 17:30

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, İngiliz The Guardian gazetesinde Gazze'deki son duruma ilişkin bir yazı kaleme aldı. Yazısında BM'de çalıştığı 20 yıl boyunca Gazze Şeridi'nde bulunan Han Yunus ve Gazze kentlerindeki yıkımın benzerine şahit olmadığını belirten Elder, Refah'a düzenlenecek olsası kara saldırısından da endişe duyduğunu ifade etti. Elder, "31 Ekim'de UNICEF, Gazze'yi bir çocuk mezarlığı olarak nitelendirmişti. Geçen ay Refah'ta yeni mezarlıklar inşa edildiğini ve mezarların çocuklarla doldurulduğunu gördüm." ifadelerini kullanarak savaşın her geçen gün daha fazla ölüm ve yıkım getirdiğini belirtti. 

Husiler soykırımcı İsrail'i balistik füze ve İHA'larla vurdu: 'Operasyon başarılı oldu' Husiler soykırımcı İsrail'i balistik füze ve İHA'larla vurdu: 'Operasyon başarılı... Haberi Görüntüle

"SALDIRI HALİNDE REFAH ÇÖKER"

Refah'ın İsrail'in kara saldırısı düzenlemesi halinde çökeceğini savunan Elder, 1,5 milyonluk kentte yaklaşık 600 bin çocuğun yaşadığına dikkat çekti. Elder, "Daha kötüye gidebilir mi? Cevap hep evet sanki. 6 ay geçti ve bu savaş insanlığın en karanlık rekorlarını kırıyor. Raporlar, 14 binden fazla çocuğun öldürüldüğünü gösteriyor. Fakat savaşın hızı ve vahşetinde bir yavaşlama yok. Aksine, işler kötüleşiyor, bu korkutucu gidişatın süreceğine dair açık sözler, tehditler var." değerlendirmesinde bulundu.

UNICEF Sözcüsü, 1 Nisan'daki Dünya Merkez Mutfağı (World Central Kitchen-WCK) çalışanlarına yapılan saldırıyı "Gazze için bir mihenk taşı" olarak tanımladı. Söz konusu saldırıda 7 çalışan hayatını kaybetmişti. Elder, "Burası Gazze, saldırılara duyulan öfke, yaşanan yeni trajedilerin gölgesinde kayboluyor." vurgusunu yaptı.

Dünya kamuoyunun tüm olanları gördüğü halde harekete geçmediğini bildiren Elder, yazısını "Dünya kesinlikle Refah konusunda uyarıldı. Buna rağmen kimlerin gözlerini kapadığını veya kapamaya zorlandığını göreceğiz." diyerek bitirdi.

ABD'de başkanlık yarışı kızışıyor: Trump ve Harris'e dikkat çeken davet ABD'de başkanlık yarışı kızışıyor: Trump ve Harris'e dikkat çeken davet Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DE YAPTIĞI SOYKIRIM

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne başlattığı ölümcül saldırılarda kitlesel yıkım ve ciddi ihtiyaç malzemeleri kıtlığı nedeniyle o zamandan bu yana çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 35 bine yakın Filistinli öldürülürken ve 78 binden fazla kişi de yaralandı.

BM'ye göre, İsrail savaşının başlamasından altı aydan fazla bir süre sonra, Gazze'nin büyük bir kısmı harabeye döndü ve bölge nüfusunun yüzde 85'i ülke içinde yerinden edilmeye zorlandı.

İsrail, ocak ayında soykırım eylemlerini durdurmasını ve Gazze'deki sivillere insani yardım sağlanmasını garanti altına alacak önlemler almasını emreden geçici bir karar yayınlayan Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) soykırımla suçlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading