Gazze'deki insanlık dramı derinleşiyor! İsrail su dolum istasyonunu vurdu: 8 kişi öldü

Gazze'deki insanlık dramı derinleşiyor! İsrail su dolum istasyonunu vurdu: 8 kişi öldü

İsrail ordusuna ait keşif uçağının Gazze'nin güneyinde bulunan Refah kentindeki bir su dolum istasyonunu bombalaması sonucu 8 Filistinli yaşamını yitirdi. Saldırı, bölgedeki sivilleri hedef aldı.

Dünya

08.10.2024, 17:31

Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah kentinin kuzeyindeki Hirbet el-Ades bölgesinde, İsrail'e ait bir keşif uçağının düzenlediği saldırıda 8 Filistinli hayatını kaybetti. Görgü tanıkları, saldırının sivillerin su doldurmak için toplandığı bir alana yapıldığını belirtti. Saldırıda birçok yaralının da olduğu bildirildi.

Ortadoğu'da çok konuşulacak itiraf: Nasrallah öldürülmeden önce kabul etmişti Ortadoğu'da çok konuşulacak itiraf: Nasrallah öldürülmeden önce kabul etmişti Haberi Görüntüle

HASTANE KAYNAKLARI ÖLÜ SAYISINI DOĞRULADI

Gazze-Avrupa Hastanesi kaynaklarına göre, saldırının ardından hastaneye getirilen 8 Filistinlinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Su dolum istasyonunun hedef alındığı bu saldırı, İsrail’in Gazze'ye yönelik yoğun hava saldırıları kapsamında gerçekleşti.

ABD'de skandal karar! Cinayetle suçlanan siyahi imam, suçu ispat edilmediği halde idam edildi ABD'de skandal karar! Cinayetle suçlanan siyahi imam, suçu ispat edilmediği... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN HAVA VE TOPÇU SALDIRILARI YOĞUNLAŞIYOR

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını son iki gün içinde daha da yoğunlaştırdı. Saldırılar, sivil altyapıyı hedef alarak hastaneler ve eğitim kurumlarını da büyük ölçüde tahrip etti. Gazze halkı, sivil alanlardaki bu saldırılar nedeniyle büyük bir insani krizin ortasında kalmış durumda.

Husilerden İsrail'e tehdit: 'Nasrallah'ın öldürülmesi İsrail'in yok oluşunu hazırlayacak Husilerden İsrail'e tehdit: 'Nasrallah'ın öldürülmesi İsrail'in yok oluşunu hazırlayacak Haberi Görüntüle

7 EKİM SONRASI GERGİNLİK TIRMANIYOR

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023'te "Filistinlilere ve kutsal değerlere yönelik ihlallere karşılık" olarak kapsamlı bir saldırı başlattı. Bu saldırılarda İsrail, 1.200 vatandaşının hayatını kaybettiğini ve 5.132 kişinin yaralandığını bildirdi. İsrail’in 7 Ekim'den itibaren Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ise binlerce Filistinli, özellikle çocuk ve kadınlar, hayatını kaybetti.

Kurtulmuş Moskova'dan dünyaya seslendi: Bu şekliyle devam etmesi mümkün değil Kurtulmuş Moskova'dan dünyaya seslendi: Bu şekliyle devam etmesi mümkün değil Haberi Görüntüle

GAZZE'DE İNSANLIK DRAMI DERİNLEŞİYOR

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılar sonucunda 41.909 Filistinli hayatını kaybetti, 97 bin kişi yaralandı. Saldırılarda, halkın sığındığı hastaneler ve okullar da hedef alındı. İsrail ordusu ise çatışmaların başladığı günden bu yana 730 askerinin öldüğünü açıkladı.

Çatışmalar sırasında gerçekleştirilen esir takası, taraflar arasında kısa süreli bir "insani ara" oluşturdu. Bu süreçte 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı olarak serbest bırakıldı. İsrail binlerce Filistinliyi gözaltında tutmaya devam ediyor. Aynı süreçte Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de İsrail’in saldırıları sonucu 160'ı çocuk olmak üzere 744 Filistinli hayatını kaybetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading