Gazze'deki soykırım devam ediyor: İşgalci İsrail ordusu Kemal Advan Hastanesi'ni ablukaya aldı

Gazze'deki soykırım devam ediyor: İşgalci İsrail ordusu Kemal Advan Hastanesi'ni ablukaya aldı

İsrail, saldırılarını Lübnan'da ve Şam'da sürdürse de Gazze'yi unutmuyor. İşgalciler, daha önce defalarca saldırdığı kuzeydeki Kemal Advan Hastanesi'ni kuşattı. Hastanenin boşaltılmasını isteyen işgalciler, içeridekileri yıkım ve ölümle tehdit etti.

Dünya

08.10.2024, 23:23

Sadece bir senede 41 binden fazla sivili katledip bunun karşılığında hiçbir ceza görmeyen İsrail, başta ABD ve Batılı ülkelerden aldığı cesaretle Gazze'deki soykırımına devam ediyor. Daha önce defalarca kuşattığı, saldırılar düzenlediği ve içindeki sivilleri çocuk-kadın demeden katleden işgal güçleri bir kez daha Gazze'nin kuzeyinde bulunan Kemal Advan Hastanesi'ni kuşattı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada hastaneyi kuşatan İsrail askerlerinin hastanenin yönetim ofisine ateş açtığı bildirildi. İşgalcilerin hastanenin boşaltılmasını istediği, içeridekileri yıkım, ölüm ve tutuklamalarla tehdit ettiği belirtildi.

İnsanlıktan tamamen çıkan İsrail askerleri bu sırada hastanedeki yoğun bakım hastalarından birinin nakline yardım eden ambulans çalışanlarından birini alıkoyarak götürdüğü kaydedildi.

Elektriksiz 4 yıl geçirdiler! Koskoca mahallede bu sıkıntı hala devam ediyor Elektriksiz 4 yıl geçirdiler! Koskoca mahallede bu sıkıntı hala devam... Haberi Görüntüle

İSRAİL, DAHA ÖNCE DEFALARCA KUŞATTI VE SALDIRDI

Terör devleti İsrail, geçen yılın aralık ayında Kemal Advan Hastanesi Müdürü ile 70 sağlık personelini bilinmeyen bir yere götürmüştü. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada "İsrail işgal güçleri, Kemal Advan Hastanesi Müdürü Ahmed el-Kahlut'u alıkoydu ve hastane dışında bilinmeyen bir yere götürdü." ifadesini kullanmıştı.

113 İHA'lı taarruz fiyasko ile sonuçlandı: Karadeniz'in altını üstüne getirdiler 113 İHA'lı taarruz fiyasko ile sonuçlandı: Karadeniz'in altını üstüne getirdiler Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 42 bine yakın Filistinliyi katletti. Katledilen Filistinlilerden 17 bini çocuklardan, 11 binden fazlası ise kadınlardan oluşuyor. İşgalcilerin ağır bombardıman sonucu yıktığı binaların enkazında ise ulaşılamayan binlerce ölü olduğu bildiriliyor. Yaralananların ise tedavi imkanlarından mahrum olduğu, halkın gıdaya ve temiz suya ulaşmada güçlük çektiği kaydediliyor. İsrail gerek devlet gücüyle gerekse de vatandaşları vasıtasıyla diğer ülkelerden Gazze'ye gönderilen insani yardım malzemelerinin onlara ulaşmasını engelliyor. 

Çatışmalarda İsrail ordusu da önemli kayıplar verdi. İşgal ordusu, 7 Ekim'den bu yana 349’u karadan işgal sürecinde olmak üzere 730 askerinin öldüğünü duyurdu. Ancak bu sayıların İsrail tarafındna az gösterildiği, sayının çok daha yukarılarda olduğu belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading