Yandex Metrica

Sitede Ara

Gazze'deki soykırımda Fransız parmağı: Katil dronların elektronik parçaları Fransa'dan

Gazze'deki soykırımda Fransız parmağı: Katil dronların elektronik parçaları Fransa'dan

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında kullanılan Hermes 900 tipi dronların elektronk parçalarının Fransa'dan gönderildiği iddia edildi.

Dünya

19.06.2024, 10:34

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında on binlerce masum sivili katletti. Yaralıların sayısı ise 90 bine doğru ilerliyor. İsrail bombaları her gün sivillerin üzerine ölüm olup düşüyor. ABD destekli katillere bir destek de Fransa'dan... İşgal ordusunun Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılarda kullandığı dronların elektronik parçalarının elektronik parçalarının Fransa'dan gönderildiği öne sürüldü.

Hizbullah'tan GKRY'ye İsrail tehdidi: 'Savaşın bir parçası kabul edeceğiz' Hizbullah'tan GKRY'ye İsrail tehdidi: 'Savaşın bir parçası kabul edeceğiz' Haberi Görüntüle

GİZLİ BELGELER SOYKIRIM ORTAKLIĞINI GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Fransız Disclose sitesi, çok sayıda gizli belgeye dayandırdığı haberinde savunma sanayi sektöründe faaliyet gösteren Fransız Thales firmasının yakın zamanda Hermes 900 tipi dron modelleri için kullanılan elektronik parçaları İsrail'e ihraç ettiğini iddia etti. Bu dronlar, İsrail envanterinin en önemli parçası olarak gösteriliyor. Fransız Thales grubunun parça gönderdiği Hermes 900 tipi dronların, Gazze'de bombardımanlar sırasında kullanıldığı belirtiliyor. Fransız devleti, Thales firmasının hisselerinin yüzde 26'sına sahip.

ABD basınında Altay tankı rüzgarı: Kendi sınıfının zirvesin ABD basınında Altay tankı rüzgarı: Kendi sınıfının zirvesin Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SOYKIRIMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 37 binden fazla Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 26 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 85 bini aşkın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre  Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 125 İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in  Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu. Bu arada  7 Ekim'den bu yana ölen İsrailli asker sayısı 311'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 662'ye yükseldi.

BM Güvenlik Konseyi, ABD Başkanı Joe Biden’ın açıkladığı ve ilk aşamasında Gazze’de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı teklife destek talep edilen karar tasarısını kabul etmişti. İsrail’in, Biden’ın teklifini kabul ettiği belirtilen kararda, Hamas’a da teklifi kabul etme ve uygulama çağrısı yapıldı. 15 üyeli BMGK’da yapılan oylamada, karar tasarısı 14 "evet" oyu alırken, Rusya "çekimser" oy kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading