Gazze'ye kısmi nefes borusu: Elon Musk sosyal medya hesabından duyurdu

Gazze'ye kısmi nefes borusu: Elon Musk sosyal medya hesabından duyurdu

Milyarder iş adamı Elon Musk'ın sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink, Gazze'de bir hastaneye aktif olarak kullanılmaya başlandı.

Dünya

24.07.2024, 23:55

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan dünyanın en zengin kişilerinden biri olan ABD'li milyarder Elon Musk, İsrail'in 9 ayı aşkın zamandır ağır bombardımana tabi tuttuğu ve on binlerce masum sivili öldürdüğü Gazze'deki bir hastanede Starlink uydu internet sisteminin kullanıldığını duyurdu. Paylaşımında "Starlink artık Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail’in desteğiyle Gazze’deki bir hastanede aktif." ifadelerini kullanan Musk, söz konusu hizmetin hangi hastane için kullanıldığını belirtmedi.

Son dakika: Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde: İhanete uğradık ama yıkılmadık Son dakika: Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde: İhanete uğradık ama yıkılmadık Haberi Görüntüle

SÖZ VERMİŞTİ

İsrail, saldırılarına başladıktan kısa süre sonra Gazze'de sabit hat, cep telefonu ve internet erişimini kesmişti. Elon Musk'ın sahibi olduğu X'ten çağrıda bulunan kullanıcılar, insani yardımların ulaştıtılabilmesi için Starlink uydu sisteminin hizmete sunulmasını talep etmişti. Yükselen bu taleplere kayıtsız kalmayacağını bildiren Musk, 28 Ekim 2023 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Starlink uydu internet sistemi firmasının Gazze Şeridi'ndeki tanınmış uluslararası yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını duyurmuştu.

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibi Elon Musk'ın uluslararası yardım kuruluşlarına Gazze Şeridi'nde internet sağlama girişimine tepki gödtermiş ve bununla mücadele edeceklerini söylemişti. Karhi, geçen yıl kasım ayında Musk ile sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink'in Tel Aviv'in onayı olmadan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne uydu interneti sağlamaması konusunda prensipte anlaştıklarını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading