Yandex Metrica

Gece vakti hava üssünü patlattılar, her yer gündüz gibi oldu: İşte deponun infilak ettiği an

Gece vakti hava üssünü patlattılar, her yer gündüz gibi oldu: İşte deponun infilak ettiği an

Rusya topraklarında Kursk kentine doğru taarruz girişimini sürdüren Ukrayna ordusu aynı zamanda bölge yakınındaki Lipetsk-2 Hava Üssü'nü kamikaze İHA'larla vurdu. 700'den fazla füzenin bulunduğu mühimmat deposu, onlarca kilometrelerce uzaktan duyulan büyük bir gürültüyle infilak etti.  

Dünya

09.08.2024, 15:22

Sınırı geçip Rus topraklarına girerek Kursk istikametinde ilerleyen Ukrayna ordusu aynı zamanda geri hatlardaki askeri üsleri hedef almaya devam ediyor. 

Ukrayna kamikaze İHA'larının 8 Ağustos'u 9 Ağustos'a bağlayan gece saldırdığı Lipetsk'te askerî havalimanı adeta cehenneme dönüştü.

Bir grup sabit kanat bombalı İHA'nın sınırdan geçip 350 kilometre uzakta hedef aldığı Lipetsk-2 Hava Üssü alevler içinde kaldı. 

Kiev medyası, patlamanın yaşandığı noktada Rusya'nın düzinelerce savaş uçağı ve helikopter konuşlandırdığını kaydediyor.

Bölgeden yansıyan görüntüler Lipetsk'ten yükselen dev alev toplarını gösterirken, büyük patlamalara yol açan unsurun üsteki mühimmat deposunun infilakı olduğu belirtiliyor. 

Kaynaklara göre Lipetsk-2 Hava Üssü'nde uçaklara yüklenmeyi bekleyen 700'den fazla füze bulunuyordu. Bir Ukrayna güvenlik yetkilisi, "İHA saldırısı güçlü patlamalara neden oldu. Sonrasında havaalanının büyük bölümüne yayılan geniş bir yangına yol açtı. Bölge yakınlarında yaşayanlar Ruslar tarafından tahliye edildi" şeklinde açıklama yaptı. 

Rus medyası Acil Durum Bakanlığı'nın Lipetsk Havaalanı'nda çıkan yangına müdahale edildiği yönündeki açıklamasını duyururken patlamaların nedenine ilişkin bilgi verilmedi. 

Ölüm çok güzeldi! 40 dakika kalbi duran adam anlattı: Daha iyi bir yerdeydim keşke orada kalsaydım! Ölüm çok güzeldi! 40 dakika kalbi duran adam anlattı: Daha... Haberi Görüntüle

BÖLGE VALİSİ ÖNCE 'SORUN YOK' DEDİ AMA...

Hava üssündeki yangından saatler önce Lipetsk Bölge Valisi Igor Artamonov, Telegram hesabındaki açıklamasında bölgenin yoğun dron saldırısına maruz kaldığını duyurmuştu. Sivil alanlardan uzak noktalarda patlamalar gerçekleştiğini bildiren Artanomov, bir elektrik tesisinde de hasar olduğunu kaydetmişti. 

Ukrayna merkezli sosyal medya hesaplarının "O bölgeyi boşaltın" çağrısının dikkate alınmamasını isteyen Artamonov, bu tür mesajların panik yaratmayı amaçladığını söylemişti. 

Kamikaze İHA'larla hedef alınan Lipetsk, Rusya-Ukrayna sınırına yaklaşık 350 km mesafede bulunuyor.

Artamonov'un mesajından birkaç saat sonra Lipetsk-2 Hava Üssü havaya uçtu. Ardından Artamonov bölgede olağanüstü hâl ilan etti ve 4 kasabanın tahliye edilmesini istedi. 

Sözkonusu noktadaki tahribatın boyutu, uydu fotoğraflarının yayınlanmasıyla birlikte daha net anlaşılacak. Lipetsk-2'de düzinelerce olduğu söylenen savaş uçağı ve helikopterlerin de ciddi biçimde hasar almış olabileceği kaydediliyor. 

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı ise Ukrayna kamikaze İHA'larının Kursk-Lipetsk hattının yanında Kırım'a da saldırılar düzenlediğini ve gece boyunca 75 İHA'nın düşürüldüğünü bildirdi. 

Moskova yönetimi, hem Lipetsk hem de Kursk bölgesinden tahliye edilenlere ihtiyaçlarını karşılamak üzere tek seferlik 10'ar bin ruble (115 ABD Doları) ödeme yapılacağını duyurdu. 

Lipetsk yakınlarındaki 4 kasabadan tahliye edilenlerin kaç bin kişiden oluştuğu henüz netleşmedi. Ukrayna birliklerinin sınırı geçerek yaklaşık 40 kilometre derinlikte ilerlediği Kursk'te ise tam anlamıyla panik havası hakim.

Sosyal medya, evlerini terk etmek zorunda kalan Rusların Vladimir Putin'e yönelik feryatlarını gösteren görüntülerle çalkalanıyor. 

  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading