Gemi batıyor! Yunan medyasında dikkat çeken analiz: Türkiye'nin BRICS hamlesi NATO'yu bitirecek

Gemi batıyor! Yunan medyasında dikkat çeken analiz: Türkiye'nin BRICS hamlesi NATO'yu bitirecek

Türkiye'nin BRICS hamlesini değerlendiren Yunan basını ABD'nin eski istihbarat görevlisi Scott Ritter'in, "Türkiye'nin BRICS üzerinden Avrasya'ya açılması 10 yıl içinde NATO'nun çöküşüne yol açacaktır. Ve Avrupa Birliği daha da az ayakta kalacak. Türkiye temelde şunu söyledi: batan Titanik'ten ayrılıyoruz ve yeni, büyük bir yolcu gemisine biniyoruz" sözlerine yer verdi.

Dünya

29.09.2024, 17:22

Türkiye'nin muhtemel BRICS üyeliğinin etkilerine dair dikkat çeken bir analiz yayımlanan Yunan basını, ABD'nin eski istihbarat görevlisi Scott Ritter, "Türkiye'nin BRICS üzerinden Avrasya'ya açılması 10 yıl içinde NATO'nun çöküşüne yol açacaktır." sözlerine yer verdi. 

Rusya'da sıcak gece: Ukrayna'dan 125 İHA ile geniş çaplı saldırı Rusya'da sıcak gece: Ukrayna'dan 125 İHA ile geniş çaplı saldırı Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE BATAN GEMİDEN AYRILYOR"

Sözlerine devam eden Ritter, "Ve Avrupa Birliği daha da az ayakta kalacak. Türkiye temelde şunu söyledi: batan Titanik'ten ayrılıyoruz ve yeni, büyük bir yolcu gemisine biniyoruz" ifadelerini kullandı.

Yunan medyası ayrıca analizinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok boyutlu bir siyaset yürüttüğüne vurgu yaptı.

Türkiye'nin çıkarları bölgenin ötesine uzanıyor diyen Siyaset bilimci Igor Satrov, "Gerçek savaşları yürütebilecek devasa bir orduya sahip bir ülke NATO için daha gerekliyken, ittifakın çerçevesi Ankara'nın bağımsız bir politika izlemesine, neyi, ne zaman yapacağını belirlemesine engel oluyor" dedi.

Lula’dan 'Netanyahu’ya karşı harekete geçin' çağrısı: İsrail’in eylemleri soykırımdır Lula’dan 'Netanyahu’ya karşı harekete geçin' çağrısı: İsrail’in eylemleri soykırımdır Haberi Görüntüle

TÜRKİYE NATO'DAN ÇIKARSA NE OLUR?

Bölgede bağımsız bir politika izleyen Türkiye'nin BRICS'e dahil olması durumunda Balkanlar'daki nüfuzunun artacağı kaydedildi.

Analiz yazısında, "Ankara'nın NATO ve AB'den kopmaya hazır olduğunu söylemek için henüz erken. Ama Türkiye kesinlikle Washington ve Brüksel'i dikkate almadan daha bağımsız bir politika uygulamaya çalışıyor. Batı'daki iç çelişkiler arttıkça ve dünya hegemonu olarak zayıflamaya devam ettikçe Türkiye giderek bağımsızlaşacaktır. İttifakın varsayımsal olarak çökmesi Türkiye'nin birçok alanda elini çözecektir. Öte yandan, NATO'nun gücü Türkiye'ye yansıtılıyor ve büyük ölçüde ittifak üyeliği sayesinde şu anda bu durumda. Elbette ittifak Türkiye olmadan da var olabilir, ancak bu onu önemli ölçüde zayıflatacaktır" denildi.

Trump'ın Ankara'yla bağlarını koparmaya niyeti olmadığı belirtilen yazıda, "Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sempati duyuyor. Herkes Türkiye'nin NATO'yla bağlarının zayıflamasını istemiyor ve bunun için de her şeyi yapacaklar" ifadeleri kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading